Back to top

Una desena de reptes urbanístics a Reus per al 2018

Reus enceta l'any amb diversos reptes urbanístics, molts dels quals s'han de posar en marxa aquest primer trimestre. En són exemple, l'enderroc d'edificis del barri del Carme, la substitució de llambordes a carrers de la zona nord o la remodelació del Castell del Cambrer.
Una desena de reptes urbanístics a Reus per al 2018.

El primer trimestre de l'any ha de servir per desencallar diversos projectes urbanístics, tot i que molts d'ells estan planificats a llarg termini. És el cas de la remodelació del Barri del Carme on, en pocs dies, Incasòl iniciarà l'enderroc de set immobles que es troben entre els carrers Sant Benet, Sant Francesc i Closa de Freixa. Fet que, a primera instància, permetrà ampliar la zona d'aparcament.

Al centre de la ciutat, també s'ha de posar fil a l'agulla a la recuperació del Castell del Cambrer per destinar-lo a usos culturals i institucionals. Un altre projecte que també està sobre la taula és l'ampliació del Centre de Lectura, pressupostada amb 150.000 euros procedents del superàvit de l'Ajuntament del 2016. Tot i això, encara no hi ha dates per posar-lo en marxa. A la vegada, s'està pendent de donar els primers passos per iniciar la millora del passeig de la Boca de la Mina, que compta amb ajuts europeus.

Més enllà dels projectes, des de l'Ajuntament auguren un bon any pel que fa a noves promocions urbanístiques. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha detallat que 'és probable que a final d'any es pugui plantejar la construcció dels edificis pendents a Mas Mainer, també tenim uns tres projectes immobiliaris d'edificis anys, de manera que és molt probable que tanquem el 2018 amb cinc o sis grues en marxa'.

Asseguren que aquest primer trimestre es podria enderrocar l'edifici situat a la plaça d'Evarist Fàbregues que ha de permetre la construcció d'un hotel a la zona del Pallol. Així mateix, el consistori està planificant millorar la connexió del centre de la ciutat amb Castellvell a través d'una nova ronda que eviti col·lapsar l'avinguda 11 de Setembre. 'Tancar una ronda que aniria des d'on avui en dia hi ha les pistes de tenis del Reus Deportiu i, a 400 metres més enllà, connectar-ho amb la carretera de Castellvell'. Després de no poder aconseguir una cessió anticipada dels terrenys, l'Ajuntament vol acondicionar-los legalment per afavorir que un promotor privat s'hi interessi. Durant aquests primers mesos també es procedirà a substituir les llambordes d'uns carrers del nord de la ciutat i a l'ampliació de l'aparcament del barri Gaudí.

Paraules clau: