Back to top

Una història de superació personal a través de la natació

Cristina Vallespí i Joan Carles Adell són nedadors del Club Natació Cambrils. Tenen més de cinquanta anys i nedar els ha ajudat a mitigar les dificultats de la seva vida.
Cristina Vallespí i Joan Carles Adell, nedadors del Club Natació Cambrils

Joan Carles Adell i Cristina Vallespí, nedadors del Club Natació Cambrils, tenen 51 i 50 anys.

L'esport els ha acompanyat durant tota la vida, però per circumstàncies personals, van deixar de practicar-lo tal com ho feien quan eren més joves.

Joan Carles Adell

Joan Carles Adell a la piscina municipal de Cambrils
Joan Carles Adell a la piscina municipal de Cambrils

Tornar a l'aigua, ja en categoria màster i federar-se novament va ser una de les seves millors decisions.

Aquest 2020, en Joan Carles s'ha penjat fins a tres medalles en el Campionat d'Espanya de Màsters de Llarga Distància: un or en 3.000 metres, i dos tercers llocs, en distància de 1500 metres i 800 metres.

"Vaig apuntar-me al Club Natació Cambrils, ja que hi nedaven esportistes de la meva edat. Ara mateix em mantinc dins els primers llocs d'Espanya en categoria màster".

Cristina Vallespí

Cristina Vallespí a la piscina municipal de Cambrils
Cristina Vallespí a la piscina municipal de Cambrils

La natació per a ells és una part fonamental del seu tarannà, però també ho és la família.

Quan la mare de la Cristina va morir a causa d'ELA, una malaltia neurodegenerativa, ella va decidir donar a conèixer aquesta patologia i recollir fons per combatre-la mitjançant travesses aquàtiques. Una teràpia que també va aplicar al càncer que patia.

"Tenia clar que me'n sortiria, i volia fer alguna cosa després de curar-me que em motivés. Com la meva mare va morir mentre jo finalitzava el tractament per Esclerosis Lateral Amiotròfica, vaig pensar que fer travesses aquàtiques era una bona fórmula d'ajudar en la investigació, molt endarrerida en aquell moment".

Joan Carles Adell i Cristina Vallespí a la piscina municipal de Cambrils
Joan Carles Adell i Cristina Vallespí a la piscina municipal de Cambrils

Ara, torna a lluitar contra aquesta malaltia després d'assolir diversos èxits i, amb l'optimisme que la caracteritza, recomana la natació a totes les dones que es troben en la seva condició.

canalreus a telegram

Paraules clau: