Back to top

Una de les millors melmelades del món es fa a Alforja

Una de les millors melmelades del món de taronja amarga s'elabora a Alforja. Aquest és el resultat del certamen de referència mundial del sector que ha atorgat dues medalles a l'empresa Aliments Artesans Montserrat Rull, una d'or i l'altra de plata.
Els pots de melmelada amb els diplomes del certamen mundial

La melmelada de taronja amarga de xerès produïda per l'empresa Artesans Montserrat Rull d'Alforja ja porta pot posar el segell d'or. Aquesta medalla atorgada pel certamen World's Original Marmalade Awards acredita que la varietat elaborada per aquests productors del Baix Camp és una de les millors melmelades del món. D'aquest concurs mundial, també han aconseguit una medalla de plata per a  la varietat de cumquat, una fruita semblant a la taronja però de pell dolça.

L'aroma de la melmelada, el color, la textura o el sabor, són aspectes que el jurat del concurs valora. En aquest certamen hi competien 3.000 pots de melmelada de 30 països diferents. Segons els productors d'Alforja, l'èxit dels seus productes es basa en l'ús de matèria primera de qualitat, les coccions lentes i el fet de no utilitzar additius alimentaris ni espessants. Actualment, aquestes melmelades artesanes d'Alforja es venen principalment a la província de Tarragona i de Barcelona, però amb aquests premis esperen poder ampliar el mercat. El responsable de l'empresa, Joel Salvat, considera que el reconeixement els dóna visibilitat i els ajuda a vendre una mica més. Salvat assegura que ara els productes guanyen prestigi perquè "hi ha algú extern que diu que és bona, no t'ho diu ni un veí ni un amic, ho diu un grup d'experts".

L'empresa Aliments Artesans Montserrat Rull compta amb 4 treballadors i produeix des d'Alforja prop de 10 tones de melmelada anuals de més de 35 varietats diferents.