Back to top

Una maleta obliga a desallotjar l'estació de trens de Reus

Els Mossos han rebut l'avís d'un paquet a l'exterior de l'estació. Després d'un contundent dispositiu s'ha comprovat que era una falsa alarma.
Mossos

Ensurt majúscul aquest divendres a la tarda a Reus. Cap a dos quarts de vuit, els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís que s'havia localitzat un paquet sospitós a l'estació de trens de la capital del Baix Camp. Ràpidament s'hi han desplegat diverses patrulles de la policia catalana i de la Guàrdia Urbana, que han acordonat la zona i han desallotjat tothom que hi havia a l'estació i també a l'edifici de Correus. 

El paquet sospitós era una maleta que es trobava a l'exterior de l'estació. Com que el país es troba en un nivell quatre d'alerta terrorista, el dispositiu policial ha estat contundent. S'ha bloquejat la infraestructura, fins al punt que no es deixava ni entrar ni sortir vehicles de l'aparcament. Tota persona que es trobés dins el cordó policial era ràpidament retirada. De fet, el cordó s'ha anat ampliant. La Guàrdia Urbana explicava a Canal Reus que les precaucions que es prenien intentaven obtenir un espai de seguretat de dos-cents metres. Tot plegat per intentar evitar víctimes en cas que es confirmés que la maleta contenia material explosiu. Després dels fets de Lió, d'aquest mateix divendres, l'alerta policial també havia incrementat, com ha confirmat un agent a aquest mitjà.  

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra a Canal Reus, la circulació de trens no s'ha vist afectada. Així doncs, cada cop que arribava un tren a l'estació, els agents acompanyaven diligentment els viatgers cap a l'exterior, fora del cordó policial. 

Falsa alarma

Quan passaven pocs minuts de les 9 del vespre, els Mossos d'Esquadra han començat a retirar el precinte policial i a aixecar el cordó de seguretat. Segons han explicat diversos agents a Canal Reus, s'ha localitzat la propietària de la maleta sospitosa, que l'ha anat a recollir. Una situació que ha permès retirar el paquet sense la necessitat de la intervenció dels Tedax, la unitat de Desactivació d'Artefactes Explosius dels Mossos d'Esquadra. 

Una situació similar es va viure a l'entorn de la plaça de la Pastoreta l'estiu de fa dos anys. Aleshores, un altre paquet sospitós va obligar a desallotjar tota la zona. En aquell cas, de nou, també era una falsa alarma. Aquests dispositius policials són habituals en un cas com el de Catalunya, amb una alerta terrorista al nivell quatre. 

 

Notícies relacionades