Back to top

Una trentena d'entitats contra Vox a Sant Jordi

32 entitats de diverses ideologies de Reus mostraran el seu rebuig contra la presència d'una parada de Vox a la diada de Sant Jordi. Criden a la mobilització ciutadana durant tota la jornada i a participar a la concentració que han convocat a les set de la tarda a la plaça del Mercadal, davant de l'Ajuntament.
Entitats contra Vox a Sant Jordi

Una trentena d'entitats fa una crida a la ciutadania a mostrar el rebuig per la presència d'una parada del partit d'ultradreta Vox a la diada de Sant Jordi. Consideren un menyspreu que Vox, que s'ha posicionat en contra de la llengua i la cultura catalana sigui present en una festivitat tant lligada al país i a les seves costums. Per aquest motiu, animen als reusencs a mobilitzar-se durant tota la jornada amb l'ús de cartells, xiulets i pancartes i a concentrar-se davant l'Ajuntament a les set de la tarda.

Les entitats convocants diuen ser d'ideologia diversa i completament transversal, des de partits polítics, associacions culturals i col·lectius de defensa dels drets d'igualtat. Totes elles creuen convenient fer una reflexió sobre com hauria de ser la diada de Sant Jordi a la ciutat i quines entitats i col·lectius haurien de tenir presència a la plaça i als carrers.

Els representants de les entitats afegeixen que el feixisme, el masclisme i el racisme no tenen cabuda en aquesta festa.