Back to top

Una vida confinada

El 12 de maig és el Dia Mundial de les anomenades Síndromes de Sensibilització Central: la Fibromiàlgia, la Síndrome de la Fatiga Crònica, la Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple i l'Electrohipersensibilitat.
mascareta

Fa 15 anys, a la Tenxa Miró, una veïna de Vilanova d'Escornalbou, li van diagnosticar sensibilitat química múltiple. Una síndrome complexa que es presenta quan s'està en contacte amb productes químics que es troben al medi ambient com, per exemple, ambientadors, desinfectants o colònies, entre altres.

Per a les persones que pateixen aquesta malaltia, l'ús de mascaretes no els hi ve de nou. De fet, tot al contrari. Amb l'entrada del coronavirus, però, l'augment de la demanda d'aquests equips de protecció individual ha provocat que molts d'ells s'hagin quedat sense.

Viure en un aïllament constant

El que tampoc els hi ha vingut de nou és el fet d’estar confinats. Un aïllament que s'ha vist agreujat com a conseqüència de la Covid-19.

El desconfinament no és una opció

Per a la gran majoria de persones, ara comença el desconfinament. Una situació inexistent per als que pateixen aquesta malaltia.

Un 3% dels catalans pateixen la malaltia

Actualment, s'estima que un 3% de la població pateix sensibilitat química múltiple, el que es tradueix en més de 200.000 persones a Catalunya.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades