Back to top

Un Vauxhall amb 114 anys d'història, l'estrella d'Epocauto

Aquest cap de setmana FiraReus ha acollit la 18a. edició d'Epocauto, una fira que ha comptat amb una vuitantena d'expositors que han ocupat una superfície de més de 6.000 metres quadrats. Entre les peces exposades, han destacat un Vauxhall de 114 anys, un homenatge a Citroën, i un estand dedicat a la fàbrica tarragonina Siata.
cotxes antics

La marca Citroën ha tingut un espai destacat a la fira, coincidint amb el 70è. aniversari del 2 CV i el 50è. aniversari del Mehari. També ha ocupat un espai rellevant la moto Guzzi i els automòbils de competició. I entre tots ells, l'estrella de la fira, un Vauxhall que data del 1904 i que ha generat gran expectació entre els visitants. Es tracta d'un vehicle de 16 cavalls de potència, i és el més antic del món que es coneix del model de tres cilindres de la marca britànica.

D'altra banda, i més lligat al Camp de Tarragona, s'ha donat especial rellevància a la fàbrica tarragonina Siata, que durant 11 anys, del 1960 al 1971, es va especialitzar en la construcció de carrosseries especials per a Seat. Durant la fira s'ha presentat el llibre "Siata Española", que Jaume Cabot ha elaborat durant anys. Cabot explica que "Siata era una empresa molt artesanal, es feien els cotxes pràcticament a mà. A la primera època va costar bastant engegar, de mica en mica anaven produint vehicles, trigaven entre tres i quatre dies per fer un cotxe. Finalment la producció de la fàbrica al cap d'onze anys, quan ja van plegar, van arribar a una producció màxima de 22 unitats al dia".

Entre els milers de visitants que cada any es passegen per la fira, n'hi ha que busquen alguna peça única o un recanvi concret, mentre que d'altres, només vénen a mirar, i a gaudir d'allò que els apassiona: el món del motor i el vehicle clàssic. Un dels assistents, David Comes, diu que "comprar no, però tenim un 124 que fa temps que està parat, però corre, i potser el voldríem arreglar una mica, i aquí hi ha peces de totes classes. Miquel Àngel Baiges, que també acostuma a venir a aquesta fira, afegeix que va bé per "recordar temps antics o passats de les nostres motos que podíem tenir". Josep M. Aleu, en canvi, sí que està interessat en comprar, però el frenen els preus. Explica que "hem vist una moto, una Ducati, restaurada, de 250 cm. cúbics, uns 6.000 euros més o menys, amb papers, però és clar, són 6.000 euros. I Joaquín Francisco Weber, des d'un punt de vista més infantil, diu que "he comprat algunes joguines de cotxes i una joguina de Tintín".

Epocauto s'ha complementat amb nombrosos estands que han ofert complements per a vehicles clàssics, revistes, joguines o roba d'època, a més d'una àrea exterior de 4.000 metres quadrats d'aparcament gratuït, per a particulars que han anat a la fira amb vehicles clàssics.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades