Back to top

El veí nostàlgic que guardava un cinema a casa

El Lluís Domingo conserva tot un patrimoni del cinema analògic a casa seva. Una espècie de museu improvisat amb què manté viu el record de la seva professió de projeccionista. Ara la seva història ha estat plasmada per una productora del municipi en un curtmetratge que han presentat a un concurs internacional de la marca Sony
Lluís Domingo a passant un rodet de pel·lícula a casa seva

Al Lluís Domingo i li agrada molt el cinema. No tant mirar-ho, sinó sobretot projectar-ho i encarregar-se'n de totes aquelles coses que fan possible la visió del setè art. Va començar projectant pel·lícules al col·legi de La Salle de Cambrils i es va jubilar al cinema multisala de Vila-seca, després de dedicar-se principalment al món de la fotografia.

Del seu pas per La Salle conserva un record molt especial. Un projector analògic, dels que funcionen amb rodets de pel·lícula. Un autèntic element patrimonial del cinema. Sobretot si s'és un projeccionista, com el cas del Lluís, que sempre ha vist la pantalla des de dalt a la cabina. "El veritable espectacle, a part de ser a la pantalla quan s'apaguen les llums, és a les butaques i aquest privilegi només el tenim els operadors, que des de la cabina veiem què és el que passa. I, creieu-me, que el que passa a les butaques és que les parelles s'estimen", explica Domingo.

La història del Lluís ha estat recollida per Sinestèsic Produccions, i plasmada posteriorment en un curtmetratge d'un minut, anomenat El veritable espectacle, que han presentat a un concurs internacional de la marca de material audiovisual Sony. "D'alguna manera volíem retratar aquesta passió i forma de fer que s'ha perdut o ha canviat", defensa el soci de Sinestèsic Produccions, Miquel Bech. "Tenim un producte que ens agrada, que al Lluís li agrada, que a la gent de Cambrils li agrada i que d'alguna manera forma part de l'arxiu del poble", assegura l'altre soci de Sinestèsic Produccions, Gerard Colom.

El curt de Sinestèsic Produccions sobre la història del Lluís Domingo i la seva relació amb el món del cinema també ha estat seleccionat per la desena edició Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada.