Back to top

Vela per a joves amb capacitats diverses

El Club Nàutic de Cambrils acull el programa de vela accessible per a joves amb discapacitat intel•lectual amb la col•laboració de la Fundació Cruyff i el Club Esportiu Alba. L'equip de regatistes va ser el subcampió al Campionat de Catalunya celebrat a Blanes a principis d'estiu.
Vela accessible

La vela és accessible a tots els públics. Ho han comprovat 8 joves amb capacitats diverses. Es tracta d'un programa organitzat pel Club Nàutic de Cambrils, La Fundació Cruyff i el Club Esportiu Alba. Des del passat mes de març, els regatistes s'entrenen al port de Cambrils, on hi assimilen els diversos instruments de l'embarcació i com utilitzar-los. També és molt important la socialització i l'aprenentatge de treballar en equip.

L'equip de regatistes, compost per joves a partir de 12 anys vinguts del Baix Camp, es va alçar amb la segona posició en el Campionat de Catalunya del juny a Blanes i es prepara per la següent competició, que organitza el Club Nàutic de Cambrils el novembre en col·laboració amb la regidoria d'esports de l'ajuntament del municipi. La iniciativa està oberta a tots els nois i noies amb capacitats diverses que vulguin gaudir de la vela amb la família o competir a les regates per apropar les activitats nàutiques a tot tipus de públics.

La vela accessible permet que les persones amb qualsevol tipus de discapacitat participin en aquest esport, adaptant-ne l'embarcació i l'equip.