Back to top

El vent no espanta els 350 corredors de la Crema Torrons

El fort vent que ha bufat aquest diumenge a Miami Platja, no ha impedit la celebració de la quarta cursa popular Crema Torrons. Una cursa solidària que recorre el passeig marítim, i que té el punt de sortida i d'arribada a la platja Cristall.
cursa crema torrons

Uns 350 corredors han participat a la cursa Crema Torrons de Miami Platja, al voltant de 140 a la de 10 quilòmetres de distància, i la resta a la curta, de 5 quilòmetres. Mentre que alguns s'ho prenen com una competició, per altres és una manera de passar el matí de diumenge fent esport en família o entre amics. La reusenca Ester Poblet, per exemple, diu que "aquesta és la tercera vegada que faig aquesta curs, i la primera vegada ens vam apuntar amb una amiga perquè ens feia gràcia el nom, o sigui, això de crema torrons ens va fer molta gràcia, i ara ja s'ha transformat en un tòpic, venir a aquesta cursa.

A part, es fa a principis de gener, aquí sempre fa vent... i és com un repte". La Muntsa Porta, de Montblanc, explica que "la professora de gimnàstica ens va dir que havíem de fer una cursa, que la podíem triar, mínim 5 quilòmetres, sobre asfalt... i la majoria hem triat aquesta". Segons el director de la cursa Joan Carbonell, "tenim dos tipus de perfils, l'esportista que ve a preparar-se, potser, la marató de Tarragona, o les curses importants d'atletisme que vindran ara, i l'esportista que ve a gaudir de la festa i a finiquitar una mica el Nadal amb aquesta cursa". 

A més la cursa té un vessant solidari. Carbonell explica que "tot el que es recapta avui és per la Fundació Esclerosi Múltiple, hi ha una donació directa per part de la inscripció, després tenim la infant solidària, que són les curses infantils, tenim la master class de zumba, també, i un mercadet de venda de productes".

Enguany el guanyador de la cursa de 5 quilòmetres ha estat Jorge de Andrés Sánchez, que l'ha completat amb un temps de 18 minuts i 15 segons. El primer que ha creuat la meta de la cursa de 10 quilòmetres ha estat el mallorquí David Martínez, que ha necessitat 34 minuts i mig per fer tot el recorregut. Martínez valora així la cursa: ha fet "molt de vent, això sí, el recorregut també bastant dur, perquè hi havia alguna pujada... però sobretot el vent, que ha dificultat la carrera".

Paral·lelament a les curses, s'han dut a terme activitats com un mercat solidari o una master class de zumba. Els inflables que estaven previstos, s'han hagut d'anul·lar pel vent.

Paraules clau:

Notícies relacionades