Back to top

El vent obliga a traslladar els actes de Misericòrdia a l'interior del Santuari

La Solemne Missa Concelebrada i el Ball Solemne Curt l’Àliga s'han realitzat finalment a l'interior del temple. La decisió ha provocat que la gran majoria de les persones que tenien entrada pels actes del dia 25 al matí s'hagin quedat sense poder-ho veure.

El fort vent que feia a Reus el matí d'aquest divendres, amb cops de fins a 80 km/h, ha alterat els plans previstos per la celebració dels actes de la Festa Major de Misericòrdia. Quan s'ha constatat que la meteorologia no permetria realitzar la Solemne Missa Concelebrada a l'escenari de la Plaça del Santuari amb seguretat, Protecció Civil i Bombers han pres la decisió de traslladar-la a l'interior, això sí, respectant la limitació de l'aforament que imposa la situació sanitària i que ha provocat que algunes persones s'hagin hagut de quedar fora. 

Aquest fet ha posposat uns minuts l'inici dels actes, però un cop tothom ha entrat al temple la jornada ha transcorregut amb el programa previst: la solemne Missa,  l'esperat Ball solemne curt de l'Àliga de Reus, els goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

Ball Solemne Curt de l’Àliga 

Enguany, per primer cop a la història, a causa de la COVID-19, el Ball Solemne Curt de l'Àliga s'havia de realitzar a l'exterior del Santuari. El fort vent també ha fet que, finalment, es decidís realitzar-lo a l'interior.

Abel Roig, portador de l'Àliga durant els darrers anys, ha estat l'encarregat de fer-la ballar. Ha estat el seu darrer ball i l'emoció ha inundat el Santuari de Misericòrdia. De fet, per primer cop s'ha pogut veure la sortida de l'Àliga del temple, un fet que habitualment queda en la intimitat dels portadors, després de la cantada dels Goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l'Orfeó Reusenc i la Cobla Reus Jove. 

Mentrestant, a l'exterior, els equips de les Brigades Municipals enllestien la recollida del mig miler de cadires preparades per acollir tot l'aforament permès al parc del Santuari. 

Santuari Misericòrdia 2020

Paraules clau:

Notícies relacionades