Back to top

Un vi del Priorat, als Nobel

Un vi del Priorat ha presidit el banquet dels Premis Nobel 2017. Es tracta del 'Formiga de Vellut' 2014 del celler Clos Galena. És el primer vi català que se serveix en aquest sopar i els seus responsables ho veuen com una oportunitat per promocionar els vins del territori.
vi

Els 1.300 comensals que van assistir al sopar dels Premis Nobel el passat diumenge a Estocolm van degustar aquest vi que estan veient. És el Formiga Vellut 2014 del celler prioratí Clos Galena. Aquest petit celler exporta el 70% dels seus vins a 29 països del món, un d'ells Suècia. El distribuïdor del celler català a aquest país va proposar el Formiga de Vellut al tast previ que es fa al sopar d'intel·lectuals i aquest va ser seleccionat. La notícia, com no podia ser d'altra manera, va ser rebuda amb molta emoció des del Priorat.

Aquest vi negre de la DOQ Priorat és el primer vi català que se serveix al sopar dels Nobel com a mínim en els últims 10 anys. Un fet que posa en valor els vins del territori en un mercat com el suec que té especial interès amb els vins ecològics.

Des que s'ha fet pública la notícia, el telèfon del celler Clos de Galena no ha parat de sonar un fet que els seus responsables veuen com una oportunitat per visibilitzar el producte que elaboren. El Formiga de Vellut no és el vi de més alta gamma que tenen al celler però si en destaca la seva qualitat preu. Un altre dels factors distintius és l'estètica de l'ampolla feta per artistes catalans.