El Vic torna a entrebancar el Reus

JAUME VICH

El Barça aixeca la seva vintena Copa del Rei

El Barça és el nou campió de la Copa del Rei d'hoquei patins. Els blaugranes s'han imposat 4 a 1 al Vic.

Els de Ricard Muñoz han estat els primers en generar perill, al minut 6 amb dues accions de Matías Pascual i Panadero que ha estavellat la bola al pal. Al 10” ha arribat la reacció del Vic en una contra que el porter del Barça Sergio Fernández ha acabat refusant. Tres minuts després Ferran Font ha vist la blava per una falta sobre Matias Pascual. Pablo Álvarez no ha fallat la directa i ha establert l’1-0. El Vic ha pogut empatar sobretot amb un xut de Cristian Rodríguez al minut 20 pero de nou el meta blaugrana ha allunyat el perill En el minut 23 Ferran Font ha desaprofitat la desena falta a favor enviant la bola fora. Amb el mínim aventatge del Barça al marcador i tot l’empeny del Vic per trobar l’empat s’ha arribat al descans al Palau Olímpic.

Al cap de 4 minuts de la represa Sergi Pandero amb un golàs que ha deixat immòbil el porter vigatà ha fet el 2-0 i poc després Pablo Álvarez amb una doble ocasió ha pogut fer el tercer. Sí que ho ha aconseguit al minut 33 quan ha fet efectiva la desena falta favorable al seu equip. Instants abans Mia Ordeig ha enviat la bola al travesser en la quinzena falta del Barça. Tampoc n’ha tret profit de la quinzena Pablo Álvarez per als blaugrana i el Vic que avui no ha tingut la tarda de cara a porta tampoc ha estat capaç de transformar un penal i Mia Ordeig ha disparat fora. A cinc minuts del final els de Ferran Pujalte han tingut una nova oportunitat per anotar de penal i aquesta vegada sí que Cristian Rodríguez ha enviat la bola dins la porteria. Però Lucas Ordoñez a tres del final ha deixat sentenciada la final amb el quart gol després d’anotar la vintena falta a favor. El Barça guanya el Vic i aixeca així la seva vintena Copa del Rei. A més, el jugador blaugrana Pablo Álvarez s’ha emportat el premi MVP, millor jugador de la final.

El Barça i el Vic es tornen a enfrontar a la final de la Copa del Rei

El CP Vic acompanyarà el Barça en la gran final de demà de la Copa del Rei. El vigent campió del torneig ha superat el Liceo per 1 a 4. El partit ha començat amb bon ritme i molt ràpid han arribat les primeres ocasions de Pau Bargalló per part del Liceo i de Ferran Font per partida doble per als osonencs. Instants després Romà Bancells ha disparat al pal i al minut 7 els de Ferran Pujalte han aconseguit fer l’1 a 0 obra de Cristian Rodríguez. Al 17”el Vic ha estat molt a prop de fer el segon però Bancells ha tornat a estavellar la bola al travesser. Qui no ha fallat ha estat de nou, Cristian Rodríguez quan quedaven segons per al descans amb un xut que ha agafat per sorpresa el meta del Liceo, Malián. Amb el O a 2 a l’electrònic els dos equips han marxat al vestidor.

Als 5 minuts de la represa ha arribat la desena falta a favor del conjunt gallec. Carles Grau ha aturat el llançament de Pau Bargalló i en el mateix minut ha arribat la desena falta del Liceo que Ferran Font si ha aprofitat per marcar el 0 a 3. Al 32 per fi ha arribat la resposta dels homes de Carlos Gil amb un golàs de Jordi Bargalló. Però al 36 de nou la quinzena falta del Liceo ha donat encara més avantatge al Vic quan Ferran Font ha establert l’1 a 4. En el mateix minut el Liceo ha tingut la rèplica però Carles Grau ha tret la bola sobre la línia després del llancament de Josep Lama. Però el Liceo avui no ha estat de sort i tampoc ha pogut transformar la vintena falta. En els darrers minuts el nerviosisme s’ha establert a la pista i Pau Bargalló i Oriol Vives per part del conjunt gallec i Cristian Rodriguez del Vic han acabat veient la blava.

Al final 1 a 4 i com l’any passat Vic i Barça tornaran a veure’s les cares a la final que es jugarà demà a les 16h.

El Barça, primer finalista de la Copa del Rei

Després d’eliminar l’Igualada als quarts de final avui ha deixat fora el Noia, guanyant 6 a 1. Marc Gual ja ha avisat al minut 4 amb una bola al pal i cinc minuts després una bona combinació del mateix Gual amb Panadero l’ha acabat culminant Pablo Álvarez que ha fet l’1-0. El Noia ha buscat l’empat però s’ha trobat un cop i un altre amb la bona defensa rival i el porter blaugrana, Sergio Fernández. I ha estat el conjunt de Ricard Muñoz qui al minut 20 aconseguia el 2 a 0 de la mà de Xavi Barroso amb un potent tir. Amb el Barça manant al marcador s’ha arribat al descans. Només començar la segona meitat Pablo Álvarez amb dos gols consecutius ha posat encara més distància i al minut 32 Matías Pascual amb la cinquena diana deixava pràcticament l’eliminatòria encarrilada. Els homes de Pere Varias no s’han rendit i tot i que han tingut ocasions només ha estat capaç de marcar Ferran Rosa de penalt al 34. Al minut 41 però Lucas Ordoñez ha fet el 6 a 1 definitiu que classifica el líder de l’OKlliga per a la final de la Copa del Rei.

Al Reus se li ha tornat a ennuegar el Vic (6-5). Els roig-i-negres queden fora de la Copa del Rei a les primeres de canvi malgrat realitzar un esplèndid partit que s'escapa a les darerries. Un gol de Cristian Rodríguez tomba qualsevol opció i deixa el Reus, 10 anys després de l'última Copa, sense premi.

El Pavelló Olímpic de Reus ha vist un sol partit i dos móns completament diferents. Reusencs i vigatans han igualat a forces durant els primers 25 minuts. Poques ocasions de gol i molt d'equilibri. Només xuts llunyans han molestat els porters d'una i altra banda de la pista. Al Reus, un omnipresent Raül Marín ha liderat els seus en atac. Fins a dues boles s'han estavellat al travesser del porter d'un Vic que, ben col·locat, no patia en excés en defensa. La punteria osonenca s'ha afinat quan Bansells ha encetat el marcador de l'Olímpic reusenc. La diana ha estabornit els roig-i-negres. L'afició local, però, que ha omplert les grades, no ha decaigut i les esperances dels jugadors roig-i-negres, menys. La revolució ha començat després del descans. Els dos equips s'han deixat anar i han disputat una segona part marcada per un ritme altíssim de partit. Desacomplexats, tots dos conjunts han començat un estira-i-arronsa que ha mantingut les graderies expectants fins al darrer instant. Dos gols de Coy i un de Platero, Marín i Salvat han fet moure el marcador. La resposta del Vic ha estat sempre gairebé immediata.

La pròrroga irremeiable ha fet justícia. La prudència ha regnat en l'extra. Amb la falta directa en contra a tocar, el Reus ha jugat amb foc cada segon. Molina ha desviat amb destresa qualsevol opció viagatana. Res més dur que la realitat. Cristian Rodríguez a escassos dos minuts per al final de la segona part de la pròrroga ha pescat una bola i ha dilapidat tota l'esperança que s'havia acumulat en un excel·lent partit d'hoquei. Duel a l'alçada de la competició dels sense ungles. En el desè aniversari de la darrera copa, al Reus se li torna a esfumar. I contra el Vic, a qui no ha aconseguit derrotar enguany encara.