Back to top

Vila d'Abadal emplaça la ciutadania a seguir pressionant pel procés sobiranista

La societat civil ha de seguir vigilant els partits i institucions fins que culmini el procés segons Josep Maria Vila d'Abadal. Un dels fundadors de l'Associació de Municipis per la Independència va visitar Reus després d'un any i mig d'haver-se allunyat de la primera línia política. Les conferències organitzades pel Círcol van ser l'excusa, segons el mateix Vila d'Abadal, per visitar de nou una ciutat de la que guarda molt bon record.
Josep Maria Vila d'Abadal va omplir la sala del Círcol

Les conferències organitzades pel Círcol hi han portat Josep Maria Vila d'Abadal, exalcalde de Vic i fundador de l'Associació de Municipis per la Independència. Malgrat presidir Demòcrates de Catalunya, considera que s'ha apartat de la primera línia política el darrer any i mig. Si ha decidit reaparèixer, ni que sigui tan sols per a la conferència, és pel 'bon record' que guarda de Reus i de l'acte que va protagonitzar juntament amb Carme Forcadell i Muriel Casals i que va deixar petit el Teatre Fortuny. 'Crec que aquesta ciutat té un esperit de lluita i de ganes de construir un nou país i no li puc dir que no de cap manera, a Reus', afirma Vila d'Abadal.

A parer seu, el pes del procés sobiranista ha canviat de la societat civil, a través, sobretot, d'Òmnium, l'ANC i l'AMI, per pivotar cap als partits i institucions. En aquest sentit entén que 'són les institucions qui han de portar el procés fins el final, però és de la societat, i per tant no en pot prescindir, perquè potser caldrà que s'hi posi, per tutelar-ho, perquè les institucions i els partits polítics no són de fiar del tot'.

Al Círcol van quedar poques cadires buides per seguir la conferència de Vila d'Abadal, i no hi van faltar cares conegudes de la primera plana política local.