Back to top

Viure un desnonament

Les entitats socials fa anys que alerten que la pobresa a Catalunya es cronifica. Avui coneixem el cas de Susana Castaldi, qui ha estat desnonada avui mateix, després de diversos mesos sense pagar el lloguer. Pateix diverses malalties que li impedeixen treballar i té al càrrec a la seva mare. Serveis socials ha intervingut en aquesta situació i els han aconseguit un habitatge on viure.
Viure un desnonament

La Susana Castaldi, de 55 anys, i la seva mare, de 85, han hagut d'abandonar el pis en què vivien, després que aquest dilluns s'hagi executat el desnonament que ha decretat el Jutjat de Reus. Després de mesos d'impagaments del lloguer, finalment es va autoritzar el llançament per aquest abril. Abans que les desallotgessin ha tret les seves coses.

Susana Castaldi assegura que, mesos enrere, rebia l'ajuda del lloguer just per part de la Generalitat, però se li va acabar. Explica que pateix diverses malalties, entre elles fibromiàlgia, fet que li impedeix poder treballar.

Davant la situació de desnonament, els Serveis Socials han derivat a la seva mare en un sociosanitari. D'altra banda, la Susana podrà instal·lar-se a la Casa de la Misericòrdia de Reus, una iniciativa de les parròquies de la ciutat, que acull persones en risc d'exclusió.