Back to top

El vot electrònic s'implanta a les eleccions agràries

Més de 20.000 pagesos professionals estan cridats a les urnes aquest dijous i aquest divendres, les dues jornades en què se celebraran les eleccions agràries. Es tracta d'uns comicis que serviran per designar els futurs membres de la Taula Agrària. Per primer cop, s'utilitzarà el vot electrònic a tot Catalunya.

Els pagesos catalans estan cridats a les urnes aquest dijous i aquest divendres, en el marc d’unes noves eleccions agràries. Es tracta del primer cop que aquests comicis es faran mitjançant el vot electrònic i el cens universal, dues eines que poden representar un precedent per futures convocatòries electorals. La cita està marcada al calendari els dies 25 i 26 de març i permetrà que més de 20.000 pagesos professionals exerceixin el dret a vot a través de dispositius electrònics. La gestió de la plataforma de votació electrònica anirà a càrrec de l'empresa MINSAIT-INDRA, companyia que també s'encarregarà de la celebració de les eleccions federals a Mèxic i que ja ha obtingut exemples d'èxit en eleccions com la Junta de Govern del Col•legi d'Advocats de València.

En total, al Camp de Tarragona tindrà 24 punts d'assistència de votació per facilitar-la. En aquests espais, els pagesos que ho desitgin podran votar a través d'una tauleta electrònica i el suport del personal que es trobi en cada punt de votació. D'aquesta manera, s'eliminarà de forma definitiva l'urna tradicional i la papereta.

mapa eleccions agràries

Malgrat ser el primer cop que s'aposta de forma íntegra pel vot electrònic, des de les administracions confien en què la participació serà important. Tot plegat servirà per designar els membres que formaran part de la Taula Agrària, l'òrgan de diàleg permanent entre el sector de la ramaderia i l'agricultura i el Govern. En total, són quatre les candidatures que es presenten en aquests comicis: Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, la Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores i la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos; per obtenir representativitat, els organismes hauran d'aconseguir un mínim del 15% de vots vàlids. Els resultats es donaran a conèixer divendres, últim dia de votació, mitja hora després de tancar l'urna electrònica.

De tot plegat en parla el director dels Serveis Territorials d'Agricultura a Tarragona, Àngel Xifré, al programa La Comarcal de Canal Reus d'aquest dimecres a dos quarts de deu de la nit. 

Paraules clau:

Notícies relacionades