Back to top

Vuit colles de diables lluitaran per fer la millor encesa

Riudoms serà la seu el proper 4 de maig de la segona edició del Concurs d'Enceses de Catalunya. Dues colles del territori han estat escollides en un sorteig per participar-hi. Són els Diables Foc i Gresca i els Diables Voramar del Serrallo, ambdós de la ciutat de Tarragona.
Riudoms va quedar segon en la primera edició del concurs

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya ha donat a conèixer els participants a la segona edició del Concurs d’Enceses de Catalunya, que se celebrarà el 4 de maig a Riudoms. Les colles, provinents d'arreu del territori, competiran en dues rondes per crear el millor espectacle de foc.

A la jornada festiva hi participaran un total de 8 colles: Diables de Manresa - Xàldiga, Diables de les Borges Blanques - Grup Recerca, Diables Foc i Gresca (Tarragona), Diables Voramar del Serrallo (Tarragona), Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus, Ball de Diables de Ribes - Colla Jove. Les colles participants han estat escollides a través d’un sorteig celebrat el passat 10 de febrer a Sant Sadurní d’Anoia entre totes que s’hi van inscriure correctament al concurs.

El Concurs Nacional de Riudoms seguirà el format de l’any passat, amb una doble ronda de competició. La primera serà una ronda lliure i sense restriccions, en la qual les colles podran disposar de tota la pirotècnia que desitgin per realitzar l’actuació. La segona serà sorpresa i els participants l’hauran d’afrontar de manera improvisada,  disposant únicament del material pirotècnic que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició. 

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març a Picamoixons, a l’Alt Camp, va aplegar 470 diables d’onze colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre, de Tortosa, va guanyar el primer premi la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.