Back to top

Vuit ponents "lluiten" per fer un món millor

Prop de 500 persones han assistit a la sisena edició del TEDxReus, un esdeveniment que, a partir de ponències de diversos experts, pretén aportar coneixement i reflexió als espectadors. L'acte, de caràcter anual, s'ha celebrat al teatre Bartrina.
ponències

Sota el lema"fight", lluita, i en un escenari convertit en ring de boxa, els vuit ponents han anat desgranant les seves idees, vivències i experiències davant un públic molt atent. Tots ells són experts d'àmbits professionals molt diversos que volen aportar el seu granet de sorra per fer d'aquest món un món millor. A l'escenari han pujat, per exemple, l'actor i escriptor Carlos Olalla, que ha centrat la seva xerrada en el valor de la solidaritat, la directora i actriu de teatre Fàtima Vilà, que ha parlat del talent que tots tenim i de com l'hem de fer aflorar, o la Núria Salán, enginyera i defensora de la dona en l'àmbit científic. Salán ha fet un passeig per la història explicant "qui van ser les primeres enginyeres al territori, les inventores d'elements que utilitzem a diari i que són desconegudes, tant elles, com la relació entre elles i els seus invents, no els seus invents. Llavors, aquest desconeixement del nom de les dones les ha portat a una invisibilitat històrica que és un greuge que cal remeiar".

El públic també és molt divers. Sovint són persones que ja han participat en altres edicions, però també n'hi ha que hi participen per primera vegada. La Pilar Sucarrat, per exemple, explica que "és la primera vegada; ja sé que fa temps que ho fan, però m'ha semblat una manera estupenda de passar el primer dissabte de les meves vacances d'hivern, intentant que em treguin de dins inquietuds i idees que, potser, un dia sortiran". En canvi la Cristina González, que també ha assistit a l'acte, explica que "ja fa tres anys que venim al TED, no només aquí a Reus, sinó que som assídues a aquestes jornades, i creiem que és molt bona oportunitat per veure uns ponents, per obrir una miqueta la ment, i gaudir d'una experiència molt positiva". Des de l'organització del TEDxReus, el Xavier Menduiña explica que "de fet, en realitat, va enfocat a tot el món, perquè com que són píndoles de 15 minuts, donades per experts per a no-experts, els permet enganxar-se perfectament a qualsevol de les xerrades que fem, i si una no els agrada, només han d'esperar 15 minuts per què en vingui una altra que segurament els agradarà".

Actuacions musicals i projeccions de vídeo han complementat la jornada.

Notícies relacionades