Back to top

"Vull perdre la vergonya quan parlo català"

23 parelles lingüístiques s'han format en la nova edició del Voluntariat per la llengua de Cambrils. La majoria d'elles repeteixen per seguir aprenent el català. Els integrants dedicaran una hora setmanal durant les deu properes setmanes.
Vint-i-tres parelles lingüístiques s'han format en la nova edició del Voluntariat per la llengua de Cambrils.

"Vaig néixer a Barcelona però he viscut 30 anys a Pamplona. Ara, he tornat a viure a Cambrils i vull aprendre català". Aquest és el motiu pel qual el Francisco Obrero s'ha apuntat per tercera vegada a les sessions formatives del Voluntariat per la Llengua que s'ofereix des del Centre de Normalització Lingüística.

Des de fa catorze anys que el municipi acull aquesta iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians. Enguany, hi participen un total de vint-i-tres parelles lingüístiques, nou de les quals s'han format per aquesta ocasió i les catorze restants continuen de l'edició passada.

"El català és un valor afegit i el fet de poder-lo ensenyar i ajudar a una altra persona a aprendre'l és una experiència interessant" ha explicat el Josep Maria Fernando, voluntari i company de conversa del Francisco. En el cas de la Francisca González, vol aprendre català perquè li agradaria "perdre la vergonya quan el parlo" i perquè tampoc es vol quedar "enrere" respecte les seves tres filles "que els hi agrada molt el català". Ella és xilena i va arribar fa més d'una dècada a Catalunya.

En la primera sessió formativa els responsables han recomanat als participants que dediqui una hora setmanal a les trobades, unes hores distribuïbles durant el proper quadrimestre. Més enllà d'aquestes activitats, les parelles lingüístiques també podran assistir gratuïtament a un partit d’hoquei del Reus Deportiu, formar part d’un cor per cantar cançons en català o bé participar en una lectura de textos per Sant Jordi.