Back to top

Xavier Royo, nou president del Consorci d’Aigües de Tarragona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha nomenat al Sr. Xavier Royo com a nou president del Consorci d’Aigües de Tarragona
noticies

Xavier Royo és des del mes de juny de 2019 l’alcalde de l’Aldea on ha estat regidor entre els anys 2003 i 2015. També ha estat vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre la legislatura del 2011 al 2015, període en el que va ocupar la presidència del consell d’administració de Baix Ebre Innova.

Entre els anys 2013 i 2015 va ser President del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i el Montsià (CODE).

Trajectòria des del 1985

El CAT es va constituir formalment l’any 1985, i capta l’aigua dels canals de l’Ebre, la potabilitza a la planta de tractament de l’Ampolla i la distribueix al conjunt de consorciats. Va iniciar el subministrament el 30 de juliol de l’any 1989 a 26 ajuntaments i 15 indústries fins a assolir a l’actualitat els 63 ajuntaments i 26 indústries consorciades.

Llei 18/81 d’actuacions en matèria d’aigües

L’activitat del CAT està regulada per la Llei 18/81 d’actuacions en matèria d’aigües a Tarragona.

La norma va establir un pla d’obres de revestiment dels canals dels marges dret i esquerre de l’Ebre, amb l’objectiu de recuperar les pèrdues d’aigua que es produïen per filtració i desbordament, calculades en 12 m³/s, augmentant així l’eficiència i el cabal de la xarxa de reg del Delta de l’Ebre.

La llei també va determinar una concessió màxima de fins a 4 m³/s a disposició del consorciats que formen el CAT per satisfer les demandes d’aigua potable dels municipis i indústries del conjunt de la demarcació de Tarragona.

Notícies relacionades