Back to top

Xiquets de Reus, sense pilar caminant per la Festa Major de Sant Pere

Els de la camisa avellana creuen que enguany no podran tornar a plaça a causa de la COVID-19.
Una Junta de Xiquets de Reus

Els castells és una de les tradicions que corre més risc de desaparèixer en època de COVID-19 a causa del contacte inevitable que comporta alçar aquestes torres humanes.

Xiquets de Reus, conscients que les mesures higièniques per prevenir el contagi del coronavirus són difícils de respectar, creuen que enguany no hi haurà temporada castellera, tot i que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya encara no ha donat indicacions sobre la suspensió de les diades.

A hores d'ara, i en un any corrent, l'entitat hauria participat ja en diverses diades com són la Diada del Pallol i ara mateix es trobaria assajant per la Festa Major de Sant Pere, on lluirien el pilar caminant el dia 28 de juny en la tornada de Completes.

Vius per la Festa Major de Sant Pere

Buscar una alternativa als castells originals no està entre els seus plans, i mentrestant seguiran mantenint viva la vessant social de l'entitat.

Tot i que aquests dies s'han mostrat actius a les xarxes socials, ara van més enllà i el primer objectiu és dur a terme el tradicional Sopar Popular conjunt entre Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro de la Festa Major de Sant Pere, però cuinant menjar per endur.

canalreus a telegram

Notícies relacionades