Xixi Creus envia el Reus a casa

El Reus Deportiu no es classifica per la final de la Lliga Catalana (4-5). Els roig-i-negres han tingut la possessió de la bola durant tot el partit, però el Lleida ha empatat l’eliminatòria als últims cinc minuts de matx. La ronda de faltes directes ha afavorit als de la Terra Ferma. Xixi Creus ha picat l’última que ha permès classificar als Llista Blava a la ronda final.
Imatge de la semifinal de Lliga Catalana davant el Lleida

FOTOGRAFIA: Reus Deportiu

Primera derrota abans de l’inici de la lliga que arriba en mal moment pel Reus Deportiu. Els de Jordi Garcia no podran revalidar el vigent títol de campions de la Lliga Catalana després que el Lleida hagi estat més encertat en la pilota aturada.

Domini del Reus però amb les taules al marcador

La primera meitat s’ha iniciat amb la dinàmica a la qual el Reus ens té acostumats; domini de la bola per crear jugades de perill, i segon pal per fer mal al porter visitant. Les ocasions més clares han estat però pels de la Terra Ferma en els primers minuts. Bona passada de Cañellas que Di Benedetto ha rematat fora, i quatre minuts després, Andreu, amb un xut llunyà, ha fet estirar Càndid.

Tot i així el Reus ha emprat molt bé la seva nova filosofia de joc i Àlex Rodríguez ha trobat el premi del gol al minut 9. El 27 del Reus ha executat un llançament des del Cercle Central que ha perforat la porteria lleidatana per donar l’avantatja als reusencs (0-1). Al minut 12, una bola robada pel capità del Reus ha provocat la blava per Di Benedetto. Marc Julià no ha aprofitat la directa, ja que Tomàs ha comès penal. Romà tampoc ha estat capaç de batre el 10 del Llista.

La pilota aturada avui sí que ha beneficiat al Lleida, ja que a falta de vuit minuts per entrar al túnel de vestidors, Àlex ha vist la blava que ha donat l’oportunitat d’empatar als blanc-i-blaus (1-1). Últims minuts frenètics d’intercanvi de cops, sense moure però el marcador.

Final inesperat amb el marcador a favor

Ja a la represa el Lleida ha sortit disposat a dominar un Reus agressiu. Ningú s’esperava el que passaria a la final del matx quan al minut 30, Àlex Rodríguez ha transformat un servei de falta en gol. Potentíssim xut del de Sant Hipòlit que s’ha colat per l’escaire de la porteria de Lluís Tomàs (1-2). Ni el Reus ni els de ponent han materialitzat la desena, però el capità roig-i-negre ha sabut solucionar-ho.

Joan Salvat, al minut 42, ha deixat amb la boca oberta al Pavelló de les Comes després d’un míssil des de la banda que ha ampliat distàncies pels reusencs (1-3). I quan l’àrbitre encara estava apuntant el gol, Andreu ha fet la rèplica des del mig del camp per reduir la diferència a l’electrònic altre cop (2-3). El Lleida, després d’escoltar les últimes instruccions del míster ha anat per totes, i ha aconseguit el seu objectiu a falta de dos minuts pel xiulet final. Una passada de Maxi Oruste a Bruno Di Benedetto ha situat el 3 a 3 al marcador que ha enviat el partit a les faltes directes (3-3).

La loteria de les directes no somriu al Reus

Marc Julià ha estat el primer a llençar, anotant l’únic del Reus (3-4). Candanedo ha intentat aixecar la bola però Càndid l’ha intuït. Romà, amb un xut directe, tampoc ha pogut anotar i Càndid ha tornat a intervenir al llançament d’Oruste. En molta fortuna, Tomàs ha frenat amb el patí el llançament de César Carballeira i també el de Jan Escala. Abans però el mur reusenc ha aturat Roberto per deixar que Andreu empatés el matx (4-4). Amb l’aturada de Tomàs a Àlex sols faltava que Xixi Creus encertés (4-5). Així ha estat per catapultar al Lleida fins aquesta final de Lliga Catalana que es disputarà demà a la seu igualadina.

El Reus no revalidarà el títol de campió de la Lliga Catalana que era roig-i-negre des de feia dos anys. Ara, els de Jordi Garcia s’han de centrar amb la Supercopa d’Espanya que es disputarà a Sant Sadurní d’Anoia el cap de setmana vinent. La primera semifinal enfrontarà el Reus amb el Liceo, dissabte  15 de setembre a les set de la tarda.