Back to top

2n Concurs de Booktubers

Ja tenim els guanyadors del SEGON CONCURS DE BOOKTUBERS!

El passat dilluns 23 d'abril, Canal Reus Televisió va sortir al carrer per celebrar la Diada de Sant Jordi amb un programa especial de l'Avui per demà. Aprofitant l'avinentesa i una plaça del Mercadal plena de roses i llibres, va fer públic els guanyadors i guanyadores del Segon Concurs de Booktubers. 

Premi 'Booktube Popular' (el més votat pels usuaris): 'Wonder (HERS)' de la Denisse Redondo, Javier Lorenzo i Daniel Vidal de La Salle.

Premi 'Booktube Lingüístic' (el que millor utilitza la llengua catalana): 'Marina' de Maria Vilanova de La Salle.

Premi 'Booktube Creatiu' (el que millor utilitza l'enginy i les noves tecnologies): 'Desconnexió' de Llorenç Carricondo, Joaquim Llauradó, Edgar Miquel i Denís Fuestes de La Salle.

Premi 'Booktube Clàssic' (el que millor presenta una valoració d'un llibre clàssic): 'El Quixot' de Pau Tutusaus de La Salle.

Aquest Segon Concurs de Booktubers ha demostrat ser tot un èxit. En total, hi han participat 14 vídeos que han generat 7.684 visualitzacions a través de la plataforma de Youtube.


MIRA TOTS ELS BOOKTUBERS 2018


Què és el segon concurs de #Booktubers?

El 2n Concurs de Booktubers és una activitat organitzada per Canal Reus TV amb el suport d’Òmnium Cultural, l’Àrea d’Ensenyament i Política Lingüística, les Biblioteques municipals i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, la finalitat de la qual és promoure la lectura literària mitjançant l’ús de les noves tecnologies.

Després d'una campanya de participació adreçada a alumnes de 3r i 4t d'ESO, al concurs s'han presentat diversos booktubes (un vídeo publicitari en el qual l'alumnat explica la seva valoració sobre un llibre que ha llegit), que actualment es troben disponibles al canal de Youtube de Canal Reus TV.

 

Qui forma el jurat del concurs?

El jurat està format per diferents entitats i professionals del sector:

- Sergi Vallhonrat, director de Canal Reus TV

- Agnès Toda, membre de la Junta Rectora d'Òmnium Cultural Baix Camp

- Sílvia Parés, tècnica d'educació de l'Àrea d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus

- Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

- Marta Mallafré, bibliotecària de la Sala General de la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus

- Txell Granados, filòloga catalana