Back to top

El govern de Reus repassa els cent primers dies plantejant la resta del mandat

L'equip encapçalat per l'alcaldessa Sandra Guaita ha apuntat els principals projectes de cada àrea, amb el Pla d'Acció Municipal com a gran paraigua.

Atenció a les persones, promoció econòmica i sostenibilitat són tres dels principals eixos que el govern de Reus es compromet a desplegar durant aquest mandat. El balanç dels primers 100 dies d'exercici fet aquest dilluns ha servit per repassar els principals projectes de cada àrea. Es fa especial incís en la voluntat de tenir una "escolta activa" amb la ciutadania.

Una filosofia que ja s'ha aplicat, segons ha subratllat l'alcaldessa, Sandra Guaita, a l'hora de dissenyar el pla de xoc de neteja de la via pública. El rumb dels pròxims quatre anys l'ha de marcar el Pla d'Acció Municipal, el PAM. Document que, segons detalla la batllessa, tindrà un primer esborrany les pròximes setmanes, vinuclat al pressupost municipal. L'aprovació definitiva es preveu fer-la al ple del mes de desembre.

Aquest document plasmarà què vol fer el govern de Reus fins a les eleccions municipals del 2027. Durant la compareixença d'aquest dilluns s'ha recordat el reforç de la plantilla de la Guàrdia Urbana, la decisió de no traslladar el Mercat del Carrilet i l'arribada d'una inversió per comprar 170.000 metres quadrats de terreny destinats al sector logístic.

Es volen reforçar diverses línies d'atracció de turistes i d'inversors

S'han fet diversos anuncis, com l'arribada d'una nova empresa al futur edifici Bioempreses que ha de portar una inversió i un volum de plantilla considerable, segons s'ha afirmat. També la creació d'un nou servei d'orientació i salut mental i benestar emocional i la voluntat de treballar especialment l'envelliment actiu i combatre la soledat no desitjada. El nou Cepid i la reforma del Gaudí Centre també figuren entre els plans del govern.

Com hi figuren diferents línies per a l'atracció de visitants i d'inversions. La regidora cap de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha mencionat la voluntat d'acollir grans esdeveniments esportius. Motiu pel qual es dissenyarà un "pla de xoc" per al manteniment de les instal·lacions esportives municipals.

També entra dins de la promoció de ciutat l'enllumenat i la campanya de Nadal. En l'àmbit cultural s'ha de constituir la xarxa de teatres municipals, integrada pel Fortuny, el Bartrina i el Bravium. D'aquest darrer s'espera assumir-ne les regnes molt aviat, segons s'ha anunciat.

Les infraestructures, claus per al futur de Reus

Pel que fa a la sostenibilitat, la nau insígnia del govern és Reus Energia, que ja està a punt per començar a operar, però no és l'única aposta. El regidor cap de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio, subratlla la voluntat de millorar l'eficiència de la gestió de l'aigua. Tant ampliant les fonts de les quals s'extreu com invertint en la depuradora per aprofitar l'aigua regenerada.

La mobilitat sostenible, amb el desplegament de la Ganxeta com a actiu important, ha de formar part d'aquest gran eix de treball. Entre les reivindicacions del govern també hi figuren els projectes urbanístics del barri del Carme i de la zona del Carrilet, com l'eix cívic del carrer Astorga i el compromís de la Generalitat de reformar l'estació d'autobusos. Fora de l'àmbit estrictament municipal, Sandra Guaita considera clau teixir i desplegar l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona, que creu que han de liderar els Ajuntaments de Reus i de Tarragona conjuntament amb la Diputació.

Paraules clau:

Notícies relacionades