10:00 - 31 octubre 2017
Cambrils al Plat
Fideus rossos | Cambrils al plat
Avui us portem un dels plats més típics de la gastronomia cambrilenca: els fideus rossos els quals, contràriament al que es pensa, no tenen massa a veure amb la fideuà. Si en voleu conèixer les diferències, no us perdeu l’explicació del restaurant d’aquesta setmana, un referent en aquesta recepta emblemàtica de Cambrils.

EL RESTAURANT: CASA MACARRILLA
Els germans Martí són els hereus d’una nissaga de cuiners que va començar el seu avi, qui era conegut amb el renom de “Macarrilla”, amb el qual van batejar el restaurant familiar.Respecten els seus orígens, tant amb el saber fer a la cuina com fent honor al renom familiar i expliquen amb orgull que l’avi Macarrilla va ser el primer a introduir els fideus rossos a la carta d’un restaurant.
Ells, està clar, els mantenen, però van un pas més enllà i els actualitzen amb una presentació espectacular que barreja sabors exòtics i colors. No us perdeu la recepta d’avui... impressionant!
LA RECEPTA: FIDEUS ROSSOS
Ingredients:
- Fideus del n. 2
- Una cabeça d’alls
Per al fumet:
- escòrpora
- rata
- gat
- peix de roca
- galeres
- 2 cebes
- 1 porro
- Api
- Pebre vermell dolç
- Oli d’oliva
- Sal
ELABORACIÓ:
Per fer el fumet:
- Sofregiu les dues cebes, el porro i l’api.
- A continuació, afegiu-hi les galeres i deixeu que s’enrosseixin.
- Tot seguit afegiu l’aigua amb una mica de pebre vermell dolç i el peix per al fumet.
- Un cop comenci a bullir, deixeu que es vagi fent a foc lent, durant una hora.
Per fer els fideus:
- Enrossiu els fideus amb abundant oli d’oliva i un cop agafin color, retireu l’oli sobrant.
- Afegiu-hi el fumet de peix.
- Un cop cuits, ja podeu emplatar.
- Si us ve de gust, els podeu acompanyar amb una mica d’allioli.
CONCURS
