11:00 - 20 desembre 2017
Cambrils al Plat
Gadagangs amb crema de carbassa | Cambrils al plat
Tanquem temporada amb una recepta ideal per les festes de Nadal, amb ingredients de proximitat i elaboracions que podeu fer fàcilment a casa. Bones festes.

EL RESTAURANT: TERRACE ESTIVAL Eldorado
El Restaurant Terrace Estival Eldorado, és un dels restaurants del resort amb el mateix nom situat a peu de platja, a la zona de La Llosa de Cambrils. El seu cuiner, el Josep Cavallé, acompanyat del Ricard Martínez, professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, ens prepararà una recepta amb un dels productes més típics de la vila marinera: els escamarlans, o com es coneixen a Cambrils: “Gadagangs”… Comencem!
LA RECEPTA: Crema de carbassa amb gadagangs
INGREDIENTS
- Ceba
- Alls porro
- Patata
- Carbassa
- Sal
- Oli d’oliva
- Farigola
- Romaní
- Orenga
- 1 all
- Alfàbrega
- Llorer
- 80 g de gadegangs
- Cansalada curada
- Conyac
ELABORACIÓ
PER LA CREMA DE CARBASSA:
- Feu un sofregit a parts iguals amb la ceba, l’all porro, la patata i la carbassa. Afegiu-hi aigua i deixeu que bulli. Rectifiqueu de sal i un cop cuit, tritureu-ho.
PER L’OLI D’HERBES:
- Feu parts iguals d’oli d’oliva i farigola, romaní, orenga, 1 gra d’all i llorer.
- Poseu-ho al foc a un màxim de 50 ºC. Coleu-lo i reseveu-lo.
- Un cop fred, afegiu-hi alfàbrega fresca i tritureu-ho tot.
PER LA CANSALADA:
- El dia abans, talleu la cansalada a tires molt primes, poseu-la en una safata a 60º durant unes 8 hores. O bé, una opció més ràpida és fer la cansalada fregida el mateix dia.
PEL SUC DE MARISC:
- Sofregiu els caps dels gadagangs i flamegeu-los amb conyac. Afegiu-hi aigua i deixeu-los reduir.
- Marqueu els gadagangs a la paella i salpebreu-los.
EMPLATAT:
- Poseu al plat els gadagangs amb la cansalada, l’oli d’herbes i el concentrat de marisc.
- Porteu-lo a taula amb una gerra de crema de carbassa calenta al costat.
