El nostre vermut - Cambrils al Plat
EL RESTAURANT: RINCÓN DE DIEGO
Al Rubèn Campos el trobareu a la cuina del Club Nàutic de Cambrils i als fogons del Rincón de Diego, un establiment obert pel seu pare, Diego Campos, fa 35 anys, i que és un dels dos restaurants del municipi distingit amb una estrella de la prestigiosa Guia Michelin. Avui ens prepararan una proposta original, creada a raó de les jornades del vermut de Cambrils: senzillament espectacular!
LA RECEPTA: EL NOSTRE VERMUT
Ingredients per a quatre persones:
- Navalles
- Cloïsses
- Gambes blanques de Cambrils
- Gambes vermelles de Tarragona
- Vermut
- Musclos
- Escopinyes
- Pebre
- Sal
- Suc de llima
- Suc de llimona
- Ceba tendre
- Api
- All
- Coriandre
- Salicòrnies
- Ceba macerada amb vinagre de magrana
- Kumquats
- Olives farcides d’anxova
- Espirals de patata
Elaboració:
- En una paella, poseu els musclos, les escopinyes, les cloïsses, les navalles, una mica de ceba tendra, api, coriandre, un bon raig de vermut blanc i el suc de la llima i la llimona.
- A mesura que s’obrin els diferents mol·luscs, traieu-los de la cassola i retireu-los la closca.
- En el mateix suc, marqueu les gambes blanques i les vermelles.
- Un cop fetes, deixeu que es refredin.
- A l’hora d’emplatar poseu una mica de sal i pebre al plat i repartiu tots els ingredients.
- Amaniu-lo amb el suc de fer els mol·luscs i les gambes i poseu les espirals de patata per sobre.
LES POSTRES
MOUSSE DE IOGURT AMB FRUITS VERMELLS
Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. Aquesta setmana ens proposa una mousse de iogurt amb fruits vermells. Aquí teniu la recepta"
Ingredients:
- 1 iogurt natural
- 40 g de sucre
- 1 clara d’ou
- 40 ml de gelatina
- 2 fulles i mitja de gelatina
- Fruits vermells
- Sucre
- Suc de llimona
- Maduixes i gerds
Instruccions:
- Per fer la mousse de iogurt poseu a hidratar la gelatina en aigua freda.
- Barregeu el iogurt amb el sucre.
- Separareu una cullerada de nata, i la resta munteu-la i incorporareu-la al iogurt.
- Escalfeu la cullerada de nata que haureu reservat i escalfeu per desfer-hi la gelatina hidratada. Afegiu-ho al iogurt.
- Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les al iogurt a la base de iogurt.
- Repartiu-ho en copes o gots i reserveu-ho a la nevera com a mínim durant una hora.
- Per fer el coulis de fruits vermells, poseu a hidratar la gelatina en aigua freda.
- Poseu els fruits vermells, el sucre i unes gotes de suc de llimona en un cassó i deixeu a foc mig fins que es desfaci la fruita i redueixi a la meitat.
- Un cop fora del foc, incorporareu la gelatina hidratada a la reducció de fruits vermells.
- Per acabar, poseu el coulis a sobre de la mousse de iogurt i decoreu-ho amb les maduixes i els gerds.
CONCURS