Romescada de rap amb cloïsses | Cambrils al plat

EL RESTAURANT: EL PÒSIT
El José Bernier és el cuiner del restaurant El Pòsit de Cambrils, un dels establiments més emblemàtics del municipi costaner. Al José li agraden la cuina marinera i mediterrània i els àpats en família. El que no li agrada tant és això de sortir a la tele. Així que el Jordi Jardí, que és el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, l’acompanyarà per preparar la seva proposta d’avui: un clàssic dels clàssics: romesco de rap amb cloïsses: èxit assegurat!
LA RECEPTA: ROMESCADA DE RAP AMB CLOÏSSES
INGREDIENTS
- Rap
- Gambes
- Cloïsses
- Musclos
- 1 patata
Per al fumet:
- 1 api
- 1 pastanaga
- Pelut (cintes, peix de roca…)
- Crancs vermells
- Caps de rap
Per a la salsa:
- 2 llesques de pa fregit
- 1 nyora
- 1 pebrot de romesco
- 75 g d’avellanes torrades
- 75 g d’ametlles torrades
- Alls
- 1 tomàquet
- Conyac
- Pebre negre
- Pebre vermell dolç
- Julivert
- Oli d’Oliva DOP Siurana
- Sal
ELABORACIÓ:
-
Per fer el fumet: sofregiu el porro i la pastanaga, afegiu els crancs vermells (els aixafeu una mica), afegiu el pelut i els caps de rap, cobriu amb aigua i bulliu a foc lent durant 3/4 d'hora.
-
Sofregiu la nyora, el pebrot de romesco, el tomàquet i l’all. Afegiu una mica de julivert i salpebreu-ho al gust. Un cop fregit, flamegeu amb un raig de conyac amb el foc molt calent i deixeu reduir.
-
Un cop cuit, tritureu-ho tot bé amb les avellanes torrades, les ametlles torrades, el pa fregit i una mica de fumet.
-
Comenceu a coure les gambes, les cloïsses, els musclos i el peix en una nova cassola, després afegiu-hi la salsa de romesco amb un parell de cullerades soperes de fumet.
-
Finalment afegiu la patata, que prèviament haureu cuit al caliu, pelat i tallat a rodanxes.
-
Deixeu que els ingredients es coguin a foc lent durant uns 10 minuts.
CONCURS
