Back to top

Sípia guisada amb patates | Cambrils al plat

Avui, els protagonistes són dos ingredients ben nostres: la sípia i la picada amb romesco, cuinats amb una elaboració tradicional i amb regust mariner.
Les barques

EL RESTAURANT: LES BARQUES

Al Xavi Capella i l’Alejandra Erraez  els trobareu darrere dels fogons del restaurant Les Barques de Cambrils, un restaurant amb el peix com a protagonista de la seva carta, cuinat amb tot tipus d’elaboracions.

La d’avui és una recepta de l’avi del Xavi: una sípia guisada amb patates que, com els bons plats de sempre, agradarà a tothom... us ho podem garantir!  

LA RECEPTA: SÍPIA GUISADA AMB PATATES

INGREDIENTS:

  • 1 kg de sípia grossa ja neta
  • 2 cebes tallades a daus
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 bitxo
  • Uns grans de pebre negre
  • 1/2 litre d’aigua o fumet
  • 3 patates
  • Oli d’oliva
  • Sal

Per la picada

  • 3 o 4 grans d’all
  • 1 pebrot de romesco
  • 25 g d’avellanes torrades
  • 25 g d’ametlles torrades
  • Julivert
  • Oli d’oliva

ELABORACIÓ

  • Poseu en una cassola en fred, amb un raig d’oli d’oliva: la sípia tallada a daus, les 2 cebes tallades a daus, 1 cabeça d’alls sencera, 1 bitxo tallat a trossets, uns grans de pebre negre i mig litre d’aigua o fumet.
  • En una paella sofregiu els alls i un cop daurats, tritureu-los amb la resta d’ingredients de la picada: la carn del pebrot de romesco, les avellanes i les ametlles torrades i el julivert.
  • Quan comencin a bullir els ingredients de la cassola, afegiu-hi la picada, i si cal, afegiu una mica més de fumet o aigua.
  • Peleu les 3 patates i feu-les a daus grossets. Als últims 7 minuts de cocció, afegiu-les a la cassola i rectifiqueu de sal.
  • Un cop cuites, ja estarà acabat el plat.
concursmiro

Paraules clau:

Notícies relacionades