Suquet de romesco | Cambrils al plat

EL RESTAURANT: CAL TENDRE
El romesco és un dels emblemes de la gastronomia marinera de Cambrils i és la proposta que ens acosten avui, el Damià Capafons i la Lucía Díaz, propietaris i cuiners de Cal Tendre, un establiment on hi trobareu cuina de sempre i producte de mercat. El romesco té moltíssimes presentacions, però la d’avui és segurament, la més tradicional: un suquet de peix... deliciós!
LA RECEPTA: SUQUET DE ROMESCO
Ingredients per a 4 persones:
- Peix (lluç, rap, escórpores, mero, corball...)
- 4 patates
- Musclos o cloïsses
- Gambes
Per la picada:
- 3 tomàquets
- 1 ceba grossa
- 6 grans d’all
- 100 g d’avellanes torrades
- 100 g d’ametlles torrades
- 1 nyora fregida
- 1 dl de conyac
- 1 fumet de peix
- Pebre vermell
- Sal
Per la salsa del suquet:
- 2 alls laminats
- 1 bitxo
- Oli d’oliva
- Farina de blat de moro
- Conyac
- Fumet de peix
- 100 g de picada
Elaboració de la picada:
- Escaliveu els tomàquets, la ceba i els grans d’all sobre la planxa.
- Un cop cuits, peleu-los i tritureu-los amb la resta d’ingredients.
Elaboració de la salsa del suquet:
- Poseu un raig d’oli a una cassola i afegiu els alls i el bitxo.
- Quan estiguin fets, afegiu-hi una cullerada de farina de blat de moro i uns 100 g de la picada que haureu fet prèviament.
- Remeneu-ho bé i flamegeu-ho amb el conyac.
- Per acabar afegiu-hi el fumet de peix i espereu que arrenqui el bull.
Elaboració del suquet:
- Talleu les patates, afegiu-les a la cassola i deixeu-les coure fins que estiguin al punt.
- Afegiu-hi els peixos més grans i deixeu-los coure uns minuts.
- A continuació, afegiu la resta de peixos, els musclos o les cloïsses i les gambes.
- Deixeu que bulli durant uns 4 minuts i ja tindreu el suquet a punt per emplatar.
LES POSTRES
TERRINES DE MENJABLANC
Les postres d'aquesta setmana van a càrrec de Menjablanc de Reus. A banda de la seva presentació tradicional en terrina de test, podeu servir el Menjablanc de Reus de moltes altres maneres. Com en la proposta d'aquesta setmana.
Necessitareu:
- Menta
- Gerds
- Melmelada de préssec
- Canyella en pols
- Ametlles
- 1 sobre de Menjablanc de Reus
- 100 grams de sucre i
- Mig litre de llet
1. Poseu la llet al foc i reserveu-ne una mica en un bol
2. Afegiu-hi el sucre
3. Desfeu el sobre de Menjablanc a la llet que heu reservat
4. Afegiu aquesta preparació a la cassola quan arrenqui el bull
5. Presenteu-los en terrines tradicionals
6. Decoreu amb una mica de melmelada
7. Ametlles i gerds
8. O menta
9. I acabeu-ho amb una mica de canyella en pols
CONCURS
