Back to top

Càtedra UNESCO d'Habitatge | Universitat Rovira i Virgili

La Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili va ser creada pel Consell de Govern de la Universitat l'11 de juliol de 2013. Té com a objectiu crear una plataforma estable en recerca, docència i transferència de coneixements en matèria d'habitatge des d'un punt de vista interdisciplinari i internacional. És la primera Càtedra UNESCO d'habitatge del món.

CAPÍTOL 42: La mediació

La Càtedra d'Habitatge de la URV impulsa estudis en mediació des de l'any 2012, des de seminaris fins a postgraus. Se centren, especialment, en la seva aplicació en l'àmbit immobiliari i en com s'incorpora a les polítiques públiques d'habitatge. En parlem amb l'advocada i mediadora de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV, Emma López.


CAPÍTOL 41: Regular els habitatges d'ús turístic a Catalunya

Parlem sobre el nou decret llei que ha de regular els habitatges d'ús turístic a Catalunya amb Héctor Simón, director de la Càtedra d'Habitatge de la URV.


CAPÍTOL 40: La nova normativa respecte a les professions immobiliàries

Com afecta la nova normativa? Quin impacte pot tenir a les professions immobiliàries? Ens ho resol la doctora Gemma Caballé Fabra, de la càtedra d'Habitatge de la URV.


CAPÍTOL 39: Pictogrames per fomentar la inclusió social

Moltes vegades, persones amb discapacitat o gent gran es troben amb certes barreres comunicatives que els dificulta comprendre algunes situacions quotidianes. Per aquest motiu, s'han creat uns pictogrames per ajudar a aquestes persones i trencar amb aquesta barrera. En parlem amb Andrés Labella, investigador de la càtedra d'Habitatge de la URV.


CAPÍTOL 38: El projecte de llei de l'habitatge, a debat

La Càtedra d'Habitatge de la URV analitza com s'està redactant el nou projecte de llei de l'habitatge de l'Estat Espanyol. Sergui Nasarre assegura que no solucionarà el problema de l'accés a l'habitatge perquè no existeix la fórmula màgica i alerta de consideracions que acabaran al Tribunal Constitucional perquè atempten contra la propietat privada.


CAPÍTOL 37: La gestió dels habitatges socials de lloguer

La Càtedra d'Habitatge de la URV ha promogut un certificat que avali com es gestionen els habitatges socials als municipis. Parlem de la gestió dels habitatges socials de lloguer amb la Doctora Núria Lambea Llop, de la Càtedra d'Habitatge de la URV.


CAPÍTOL 36: L'estatus jurídic dels robots

Fa anys que la humanitat es planteja si els robots intel·ligents i autònoms que pensin per si sols haurien de tenir drets. Amb l'avenç de la nova tecnologia ja hi ha màquines que comencen a pensar per si sols i aquest debat comença a ser més present. En parlem amb l'investigador de la Càtedra d'Habitatge de la URV, Pablo Ruiz, que ha centrat la seva tesi en l'estatus jurídic dels robots intel·ligents. 


CAPÍTOL 35: Plataformes digitals d'allotjaments turístics

Parlem amb Silvana Canales Gutiérrez, investigadora predoctoral de la Càtedra d'Habitatge de la URV, sobre les plataformes digitals per contractar allotjament turístic. Analitzem com afectarà la nova regulació al voltant d'aquestes aplicacions i com solucionar possibles inconvenients.

Recupera tots els capítols