Back to top

El Medi Ambient

El Medi Ambient a Canal Reus
medi ambient

13. Subproductes de l'Oli

Descobrim com la pràctica oleícola és una activitat sostenible que genera un residu 0 en pràcticament tot el procés. Aproximadament, un 20% de les olives s'utilitza per fer oli i el 80% restant també s'aprofita en altres processos, com el pinyol que serveix com a biocombustible. 

12. Biodiversitat i Observatori per la Biodiversitat Agrària

Descobrim quines tècniques podem fer servir per conèixer la biodiversitat d'una finca de manera sostenible i econòmica. 

11. Agricultura de precisió

Coneixem els beneficis de l'agricultura de precisió, que permet monitorar l'estat d'hidratació de les plantes i el sòl i, així, adaptar les dosis de reg necessàries a cada moment

10. Subproductes en els fruits secs 

Descobrim com del fruit dels ametllers se n'aprofita tot fent d'aquest aliment una producció sostenible.

9. Cobertes Vegetals

Les cobertes vegetals ajuden a reduir l'erosió i la degradació del terra. A més, també permeten estalviar l'aigua de reg i fertilització i així, contribueix en la sostenibilitat del planeta.  

8. La qualitat de l'oli

Coneixem quin és el procés de control de la qualitat de l'oli envasat en cada una de les seves fases de producció.

7. Greixos que cal eliminar de la dieta

Els greixos son una part important de la nostra dieta, un tipus de nutrients que s'obtenen de l'alimentació. Atenent a la seva tipologia, aquests poden ser més o menys saludables. Però, coneixes quins són els greixos de referència en una dieta sana i equilibrada?

6. L'activitat oleícola, una pràctica sostenible 

La plantació d’oliveres, el seu manteniment i posterior col·lecta, contribueix al manteniment de la població en el medi rural, i també, a combatre el canvi climàtic per la gran quantitat de CO2 atmosfèric que fixa. Però, què en coneixem del seu procés? 

5.  El projecte Pistatxo BAIN en regadiu, una realitat

La millora de la competitivitat de les explotacions agràries sovint passa per la reestructuració productiva de les mateixes. El projecte pistatxo de Borges International Nuts, va néixer amb l'objectiu de contribuir a la millora i desenvolupament econòmic de la zona d’influència del Canal Segarra – Garrigues (la Segarra, la Noguera, l’Urgell i les Garrigues) i compta ja amb més de 50 productors adherits. Vols saber-ne més del projecte?

 4. El camí cap a una economia circular

¿Ens hem plantejat mai, si els residus que generem poden ser transformats o reaprofitats en un altre format o aplicació? ¿Podem donar una segona vida o re valoritzar els residus que generem? T'expliquem com l’economia circular ens permet preservar el valor dels recursos el major temps possible.

3. Què és la producció ecològica?

La societat està cada vegada més sensibilitzada amb el respecte al medi ambient i en els beneficis que una alimentació saludable aporta a la salut. Per això, el consum d'aliments de qualitat, proximitat i produïts de manera responsable tenen cada vegada més demanda. Però, què en saps de la producció ecològica?

2. Què és la biodiversitat?

Saps què és la Biodiversitat? Biodiversitat és la diversitat d’organismes que habiten un ecosistema i constitueix una pòlissa d’assegurances pel futur de la humanitat.

1. L'abella, una espècie en perill d'extinció

La disminució d’abelles, papallones i ocells, essencials en la pol·linització dels cultius, amenaça greument la producció agrícola mundial. La Unió Internacional per a la conservació de les espècies (UICN), estima que la població de les abelles a Europa, està disminuint en un 37%. Però, què podem fer per preservar aquesta espècie?

 

 

Amb el suport de 

 

 

borges