Back to top

Èxit de participació i assistència a la Fira de Sant Andreu de Falset

Aquest cap de setmana Falset ha congregat unes 1.500 persones en marc de la tradicional Fira de Sant Andreu i altres activitats que s'han organitzat paral·lelament

Falset ha demostrat aquest cap de setmana una enorme vitalitat cultural i social, en dos dies carregats d’activitats que han convocat unes 1.500 persones, al marge de tots aquells que han passat per les parades d’artesania i les atraccions de la tradicional Fira de Sant Andreu. 

Falset celebra la Fira de Sant Andreu, com a mínim, des de l’any 1845, segons la documentació històrica. De vocació multisectorial, s’escau sempre el cap de setmana més pròxim a la festivitat de Sant Andreu (el 30 de novembre). El certamen, d’uns anys cap aquí, ha evolucionat cap a una fira de parades que, majoritàriament, fomenten l’excel·lència dels productes agrícoles i artesans.

És fruit d’aquesta evolució que el cap de setmana s’ha organitzat la segona Mostra de Rancis i Dolços del Priorat, dedicada als vins oxidatius que es fan a la comarca, ja siguin elaborats amb tel, dolços envellits, rancis secs, sol i serena o barreges d’anyades. En aquest sentit, al voltant de 250 persones han passat pels tastos organitzats en el recinte i absis del Castell de Falset.

Èxit del Most

També aquest cap de setmana, al voltant de 300 espectadors han assistit als tastos i projeccions de pel·lícules que s’han fet a Falset amb motiu del Most, el Festival del Cinema del Vi i el Cava. La gala central del festival, que va tenir lloc dissabte al vespre, va congregar unes 150 persones.

Més activitats a Falset

En paral·lel, Falset s’ha omplert d’activitats culturals, socials i esportives. D’una banda, serveis municipals com la Biblioteca i el Castell de Falset-Museu Comarcal han organitzat diverses activitats reeixides de públic, com ara presentacions de llibres, la lectura del manifest del 25N en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, i xerrades sobre la producció i consum de vi en l’època ibèrica o l’art de la pedra en sec.

D’altra banda, entitats locals han impulsat activitats que han estat tot un èxit, com ara un Mercat d’Art (organitzat per l’associació Terra d’Art), la presentació d’un vídeo reivindicatiu dels joves pagesos de la comarca (Consell de Joventut), tallers per aprendre oficis artesans (associació sociocultural La Carinyena), el 23è torneig de judo Vila de Falset (organitzat per Tecnificació Priorat-Terres de l’Ebre), tir amb arc (Club d’arquers Priorat), futbol sala femení i masculí, etc.

Paraules clau:

Notícies relacionades