Back to top

FuneCamp haurà de passar pels jutjats

La funerària mancomunada entre Reus, Vila-seca, Salou i Constantí és objecte d'un recurs contenciós administratiu presentat per la funerària privada Mémora

La funerària mancomunada que impulsen els Ajuntaments de Reus, Vila-seca, Salou i Constantí haurà de superar un procés judicial, a més dels tràmits administratius previstos. Tal com es podia esperar, l'empresa privada Mémora ha interposat un contenciós administratiu per aturar la iniciativa de FuneCamp. El consistori reusenc ha aprovat personar-se al recurs amb els vots a favor de tot el plenari menys de Vox, que s'ha abstingut.

El ple ha prosseguit aprovant diferents qüestions administratives i ha arribat a les propostes i mocions dels grups de l'oposició. Un apartat en el qual han tornat a tenir protagonisme els efectes del referèndum de l'1 d'Octubre del 2017. Per una banda, amb una proposta de resolució del PP en contra d'una hipotètica llei d'amnistia. Per l'altra, amb una de Junts rebutjant la sentència contra l'exconseller Miquel Buch i un sergent dels Mossos d'Esquadra. En tots dos casos, els posicionaments dels partits reusencs han sigut els que es podien preveure.

Una altra de les qüestions que s'ha debatut, a iniciativa de Junts, és la supressió de la cita prèvia com a requisit imprescindible per ser atès als organismes municipals. Segons el govern, es treballa per fer els passos correctes per acabar amb aquest sistema, però no es pot fer de manera brusca.

La sessió plenària ha començat dues hores més tard del que es va establir a principis de mandat. El cas és que coincidia amb el ple de la Diputació de Tarragona i hi ha càrrecs electes que ho són a totes dues institucions. Amb el ple encara en marxa quan s'ha tancat aquesta edició, la sessió ha d'acabar acomiadant Carles Prats com a regidor, una renúncia que s'ha de fer efectiva aquest divendres.

Paraules clau:

Notícies relacionades