10:24 - 21 octubre 2021
Gastromobil
Amanida de quinoa amb llagostins i vinagreta de mostassa i mel
Les receptes de la Gastromòbil: Amanida de quinoa amb llagostins i vinagreta de mostassa i mel
Iván Escudero és el cuiner del restaurant L'indret de Cambrils. La proposta és una amanida de quinoa amb llagostins i vinagreta de mostassa i mel.
Ingredients:
- Quinoa blanca
- Quinoa vermella
- Llagostins
- Ceba tendra
- Cumquat
- Tomàquet pera
- Germinats
- Vinagre de poma
- Mel
- Mostassa Dijon
- Oli d’oliva verge extra Mestral, de la Cooperativa Agrícola de Cambrils
- Sal
Elaboració:

- Poseu a bullir aigua abundant, un cop arrenqui el bull afegiu-hi la quinoa vermella.
- Passats 2 minuts, afegiu-hi la quinoa blanca i deixeu que bulli 10 minuts més. Coleu-ho tot i deixeu que es refredi.
- Peleu els llagostins i escaldeu-los entre 30 i 50 segons. Refredeu-los ràpidament amb aigua i gel.
- Talleu la ceba tendra i el cumquat molt petits.
- Peleu el tomàquet i talleu-lo a daus.
- Prepareu la vinagreta amb 6 parts d'oli per 2 de vinagre, 1 de mel i 1 de mostassa. Emulsioneu-ho bé.
- Emplateu la quinoa, les verdures, un grapat de germinats i la vinagreta en bol. Poseu els llagostins per sobre i acabeu-ho amb els brots de mostassa.
El Restaurant

- L'indret, espai gastronòmic
- 977 79 34 26
- Carrer Josep Iglesias, 40, 43850 Cambrils
Maridatge

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Dairo, de Cellers Unió. Un vi negre d’intens color cirera i persistent capa amb una elegant aroma de fruits vermells madurs molt concentrada, amb fins matisos de roure i notes minerals. En boca és carnós, llaminer i potent, amb un bon equilibri i una excel·lent expressió varietal.