12:36 - 10 juny 2021
Gastromobil
Coca fina d'espinacs amb cansalada, sardina i cireres
Les receptes de la Gastromòbil: Coca fina d'espinacs amb cansalada, sardina i cireres del restaurant Atzucac
Xavier Franquet és el cuiner del restaurant Atzucac. El plat que ens porta converteix els productes més bàsics en propostes sorprenents. La proposta és una Coca fina d'espinacs amb cansalada, sardina i cireres.
Ingredients:
Per la coca cruixent:
- 8 fulles de pasta wonton
- 100 g d’oli oove
Per les sardines:
- 500 g de sardines (12 unitats)
- 250 g d’aigua
- 100 g de vinagre de vi blanc
- 15 g de sal
- 3 branques de farigola
- 3 tires de pell de taronja
- 3 tires de pell de llimona
Per la resta de recepta:
- Dos grapats de brots d’espinacs frescos
- 100 g de cansalada seca
- 1 gra d’all
- 200 g de cireres
- 1 cda de mantega
- 1 cda d’oli oove
- 50 g de vinagre balsàmic
- Herbes fresques (julivert, fonoll, porradell...)
- Sal
- Pebre negre
Elaboració:
- Sobreposeu dues fulles de pasta wonton, adherint-les amb aigua. Fregiu-les en oli a 170 graus i deixeu-les reposar sobre paper absorbent. Reserveu-les.
- Escalfeu l’aigua amb la sal i afegiu-hi el vinagre, la pell dels cítrics i farigola. Deixeu-ho infusionar. Conserveu-ho en fred.
- Marineu els filets de sardina en la salmorra durant 15 minuts. Escorreu-los i conserveu-los en oli d’oliva verge extra.
- Renteu els espinacs i reserveu-los.
- Talleu la cansalada a daus molt petits. Esclafeu el gra d’all. Sofregiu la cansalada i afegiu-hi el gra d’all. Afegiu els espinacs a la paella i deixeu que perdin l’aigua. Reserveu-los.
- Talleu les cireres a quarts. Foneu la mantega en un cassó. Salteu les cireres en una paella i afegiu-hi el vinagre balsàmic. Un cop fora del foc, afegiu-hi l’oli d’oliva verge extra, sal i pebre negre mòlt. Reserveu.
Muntatge:
- Poseu les coques de pasta wonton a la base. A sobre, els espinacs amb cansalada i a continuació, els filets de sardina marinats.
- Acabeu el plat amb els quarts de cirera en vinagre, les herbes fresques, un polsim de pebre negre, la pell de taronja ratllada i unes gotes d’oli d’oliva verge extra.
El Restaurant
- Restaurant Atzucac
- 977 914 787
- Carrer Sant Joan, 22, 43201, Reus
Postre
Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb el Xocolata a la pedra amb vainilla i canyella, de Virginias. Amb en un gust intens, és perfecta tant per fer-la desfeta com per gaudir-la menjant-la directament.
Fem un vermut amb...
Abans de començar, us recomanem que feu un vermut de Reus amb Vermuts Fot-li. Perquè un bon àpat comença amb un bon vermut.