10:52 - 9 desembre 2021
Gastromobil
Bajoques amb brou de gallina, rovell d’ou confitat i avellanes
Les receptes de la Gastromòbil: bajoques amb brou de gallina, rovell d’ou confitat i avellanes
El cuiner del restaurant El Terrat, Mohamed Quach, que compra els seus productes a Riudoms, ens prepara unes bajoques amb brou de gallina, rovell d’ou confitat i avellanes.
Ingredients:
Pel brou de gallina
- 2 kg de carcasses de gallina
- 200 g de pastanaga
- 200 g de cebes
- 1 cabeça d’alls
- 500 cl de vi ranci
- 200 g d’all porro
- Pebre negre
- Sal
- Oli d’oliva verge extra de la Cooperativa Agrícola de Riudoms
Per la bajoca verda
- 3 grans d’all confitat
- 50 g d’avellanes
- 30 g de farina
- 1 pit de gallina amb pell
- 500 g de bajoca
- 100 g de carabassó
- Sal
- Oli d’oliva
- Pebre rosa
Pel rovell d’ou confitat
- 200 ml d’oli
- 4 flameres
- 4 rovells d’ou
Elaboració:

- Torreu les carcasses de gallina al forn 260° durant 2 hores. Mentrestant peleu i talleu totes les verdures i afegiu-les a una cassola amb oli.
- Quan les verdures s’hagin caramel·litzat afegiu-hi vi ranci i deixeu que redueixi.
- Afegiu-hi les carcasses de gallina i cobriu-les d’aigua. Bulliu-les a foc mitjà durant 2 o 3 hores.
- Feu una picada amb els alls confitats, l’avellana i la farina prèviament torrada. Piqueu-ho tot en un morter i reserveu-ho.
- Separeu la pell del pit de pollastre i fiqueu-la al forn amb un paper sulfuritzat a 180° durant uns 20 minuts.
- Talleu el pit de pollastre a daus molt petits i reserveu-lo.
- Netegeu la bajoca i el carabassó i talleu-los a trossos petits. Escaldeu les verdures en aigua bullent durant 2 minuts. Refredeu-les en aigua i gel per tallar la cocció.
- Ompliu les flameres amb oli i afegiu-hi un rovell d’ou i cuineu-lo al forn a 63° durant uns 4 minuts.
- En una paella calenta afegiu-hi el pit de pollastre i salteu-lo fins que estigui daurat. Afegiu-hi les bajoques, el carabassó, la picada i lligueu-ho tot amb el brou de pollastre.
- Poseu les bajoques i el pit de pollastre en un plat fons. Afegiu-hi al centre el rovell d’ou sense l’oli, unes flors de carabassó, una mica d'avellana, la pell de gallina torrada i uns crostons de pa.
El Restaurant

- Ajuntament de Riudoms
- Carrer Major, 52, 43330 Riudoms
Postres

Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb uns torrons artesans de Virginias. Els tradicionals torrons com el dur d'ametlles o el clàssic torró tou que us faran tornar a la vostra infància.