12:00 - 16 desembre 2021
Gastromobil
Calamars amb xiitake
Les receptes de la Gastromòbil: Calamars amb xiitake
Jovita Dolç és la cuinera del restaurant Miramar. La proposta són uns calamars amb xiitake.
Ingredients:
- Bolets xiitake
- Calamar
- Porro
- Salsa teriyaki
- Moscatell
- Julivert
- All
- Pebre blanc
- Sal
- Oli d'Oliva Verge Extra Mestral
Elaboració:

- Netegem els calamars i el tallem a tires
- Tallem els bolets xiitake a juliana i els deixem remullar en aigua perquè perdin la terra que puguin tenir. Aproximadament, farem la mateixa quantitat de bolets que de calamars per equilibrar el gust.
- Tallem el porro a juliana.
- Posem una mica d'oli en una paella i hi sofregim el porro.
- Mentre se sofregeix el porro, tallem un all a làmines i l'afegim a la paella.
- Escorrem els xiitakes i els afegim a la paella. Un cop estiguin bastant cuits hi posem els calamars i ho salpebrem tot.
- Per acabar, hi posem una mica de salsa teriyaki i un raig de moscatell i deixem que redueixi. Un cop reduït, tallem una mica de julivert i l'afegim al plat perquè li doni un toc final.
El Restaurant

- Restaurant Miramar
- 977 36 00 63
- Passeig de Miramar, 30, 43850 Cambrils
Maridatge

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Dairo DO Montsant, de Cellers Unió. Vi negre d’intens color cirera i persistent capa, amb una elegant aroma de fruits vermells madurs molt concentrada, amb fins matisos de roure i notes minerals. En boca és carnós, llaminer i potent, amb un bon equilibri i una excel·lent expressió varietal.