Back to top

Calamars amb xiitake

Les receptes de la Gastromòbil: Calamars amb xiitake

Jovita Dolç és la cuinera del restaurant Miramar. La proposta són uns calamars amb xiitake. 

Ingredients:

Elaboració: 

GASTROMOBIL
  1. Netegem els calamars i el tallem a tires 
  2. Tallem els bolets xiitake a juliana i els deixem remullar en aigua perquè perdin la terra que puguin tenir. Aproximadament, farem la mateixa quantitat de bolets que de calamars per equilibrar el gust. 
  3. Tallem el porro a juliana. 
  4. Posem una mica d'oli en una paella i hi sofregim el porro. 
  5. Mentre se sofregeix el porro, tallem un all a làmines i l'afegim a la paella. 
  6. Escorrem els xiitakes i els afegim a la paella. Un cop estiguin bastant cuits hi posem els calamars i ho salpebrem tot. 
  7. Per acabar, hi posem una mica de salsa teriyaki i un raig de moscatell i deixem que redueixi. Un cop reduït, tallem una mica de julivert i l'afegim al plat perquè li doni un toc final.  

El Restaurant

GASTROMOBIL

Maridatge

GASTROMOBIL

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Dairo DO Montsant, de Cellers Unió. Vi negre d’intens color cirera i persistent capa, amb una elegant aroma de fruits vermells madurs molt concentrada, amb fins matisos de roure i notes minerals. En boca és carnós, llaminer i potent, amb un bon equilibri i una excel·lent expressió varietal.

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades