Back to top

Caragols dolços i coents

Les receptes del Gastromòbil: Caragols dolços i coents amb el Restaurant Sant Antoni de Riudoms

Al restaurant Sant Antoni de Riudoms s'hi serveixen plats frescos i de proximitat. Avui ens proposen uns Caragols dolços i coents.

Ingredients:

  • 500 g de caragols
  • 200 g de cansalada ibèrica
  • 100 g de pernil ibèric
  • 3 cdes de farina
  • 2 cdes de picada
  • 1 gotet de moscatell
  • 5 grans d’all
  • Julivert
  • Tomacons
  • Farigola
  • Ceba
  • 2 bitxos
  • Oli DOP Siurana
  • Sal

Elaboració:

cargols
  1. Bulliu els caragols amb aigua, sal, farigola i romaní durant 30 – 35minuts. Un cop cuits, reserveu el brou. 
  2. Sofregiu la cansalada tallada a la juliana i retireu-la de la cassola.
  3. En el mateix oli, sofregiu la ceba, els alls i els dos bitxos.
  4. Quan s’hagi enrossit, afegiu el tomàquet ratllat i sofregiu-lo durant 5minuts.
  5. Afegiu-hi dues cullerades de farina i quan estigui cuita, afegiu-hi el gotetde moscatell.
  6. Quan la farina s’hagi enrossit, afegiu-hi el brou de bullir els caragols i deixeu que bulli durant 5 minuts. Afegiu sal i una mica de farigola.
  7. Afegiu-hi els caragols i deixeu que es coguin durant 5 minuts.
  8. Talleu a daus el pernil ibèric i poseu-lo a la cassola juntament amb la cansalada i una picada amb avellanes, julivert i alls.
  9. Deixeu que es cogui tot junt durant 2 minuts més.
  10. Emplateu amb un raig d’oli d’oliva DOP Siurana per sobre.

El Restaurant

riudoms
  • Sant Antoni
  • 977 85 15 83 - 609 36 03 88
  • Carrer de la Solana s/n, Riudoms  

Maridatge

vi

Marideu aquest plat amb La Guineu d’Argent de Celler Ronadelles, un vi amb Denominació d’Origen Montsant: fresc, intens i afruitat i equilibrat. 

Totes les receptes

miró

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades