11:30 - 28 juliol 2020
Gastromobil
Caragols dolços i coents
Les receptes del Gastromòbil: Caragols dolços i coents amb el Restaurant Sant Antoni de Riudoms
Al restaurant Sant Antoni de Riudoms s'hi serveixen plats frescos i de proximitat. Avui ens proposen uns Caragols dolços i coents.
Ingredients:
- 500 g de caragols
- 200 g de cansalada ibèrica
- 100 g de pernil ibèric
- 3 cdes de farina
- 2 cdes de picada
- 1 gotet de moscatell
- 5 grans d’all
- Julivert
- Tomacons
- Farigola
- Ceba
- 2 bitxos
- Oli DOP Siurana
- Sal
Elaboració:

- Bulliu els caragols amb aigua, sal, farigola i romaní durant 30 – 35minuts. Un cop cuits, reserveu el brou.
- Sofregiu la cansalada tallada a la juliana i retireu-la de la cassola.
- En el mateix oli, sofregiu la ceba, els alls i els dos bitxos.
- Quan s’hagi enrossit, afegiu el tomàquet ratllat i sofregiu-lo durant 5minuts.
- Afegiu-hi dues cullerades de farina i quan estigui cuita, afegiu-hi el gotetde moscatell.
- Quan la farina s’hagi enrossit, afegiu-hi el brou de bullir els caragols i deixeu que bulli durant 5 minuts. Afegiu sal i una mica de farigola.
- Afegiu-hi els caragols i deixeu que es coguin durant 5 minuts.
- Talleu a daus el pernil ibèric i poseu-lo a la cassola juntament amb la cansalada i una picada amb avellanes, julivert i alls.
- Deixeu que es cogui tot junt durant 2 minuts més.
- Emplateu amb un raig d’oli d’oliva DOP Siurana per sobre.
El Restaurant

- Sant Antoni
- 977 85 15 83 - 609 36 03 88
- Carrer de la Solana s/n, Riudoms
Maridatge

Marideu aquest plat amb La Guineu d’Argent de Celler Ronadelles, un vi amb Denominació d’Origen Montsant: fresc, intens i afruitat i equilibrat.
