11:21 - 3 novembre 2020
Gastromobil
Cassoleta de rèmol empetxinat amb patata i mousse d’allioli
Les receptes de la Gastromòbil: Cassoleta de rèmol empetxinat amb patata i mousse d’allioli del Restaurant Tem
La Sílvia Costa és la cuinera del Restaurant Tem, un restaurant a peu de platja. La proposta que ens porta és una cassoleta de rèmol empetxinat amb patata i mousse d’allioli.
Ingredients:
- Rèmol
- Escamarlans
- Patata
- Ceba
- Tomàquet
- Alls
- Vi blanc
- Mousse d’allioli
- Brou de peix fet amb el cap del rèmol
- Sal
- Oli DOP Siurana
Per la picada:
- Pa fregit
- Alls fregits
- Ametlles
- Julivert
Elaboració

- Poseu oli en una cassola i afegiu-hi un parell d’escamarlans. Quan estiguin fets, retireu-los.
- Escalfeu el brou que haureu fet amb el rèmol.
- Feu un sofregit amb tomàquet, ceba i all i tritureu-ho. A continuació, afegiu-hi un gotet de vi blanc i deixeu que redueixi.
- Talleu les patates
- Afegiu les patates i el brou que haureu fet amb el cap del rèmol a la cassola del sofregiu. Saleu al gust.
- Feu una picada amb: 1 llesca de pa, 3 grans d’alls fregits un grapat d’ametlles, julivert. Quan estigui trinxat, afegiu-hi una mica de brou.
- Afegiu el rèmol i la picada a la cassola amb les patates.
- Un cop la patata estigui cuita, incorporeu els escamarlans.
- Poseu una mica de mousse d’allioli a sobre del peix i deixeu- lo tapat durant un minut.
- Emplateu posant una base de patata, el rèmol a sobre i per últim els escamarlans
El Restaurant

- Restaurant Tem
- 977 79 29 24
- Avinguda de la Diputació, 64, Cambrils
Maridatge

Us recomanem que marideu aquest plat amb Les Joveres de Margalef rosat, de Cellers Ronadelles. Un vi atractiu, fresc i intens amb aroma a fruites vermelles.