10:40 - 13 novembre 2019
Gastromobil
Escamarlans amb carxofes
Les receptes del Gastromòbil: Restaurant Can Solè

El Josep Lluís Solé del restaurant Can Solé representa la cuina més tradicional de Cambrils. Avui ens prepara aquests escamarlans amb carxofa: una recepta amb productes de qualitat i de proximitat que són sempre una aposta segura
Ingredients per a 4 persones
- 1 kg d’escamarlans mitjans
- 1 kg de carxofes
- 250 g de cloïsses
- 150 g de calamarsets
- 150 g de calamars tallats a rodanxes
- 0,40 g de farina
- 1 copa de conyac
- 1 l de fumet
- Oli d’oliva extra verge DO Siurana
- Pebre
- Sal
Elaboració
- Poseu oli a una cassola i quan estigui calent afegiu-hi els escamarlans. Quan passin 2 o 3 minuts, afegiu-hi els calamasets, els calamars a rodanxes i 2
- cullerades de farina.
- Removeu suaument i afegiu-hi una copa de conyac. Deixeu que es cremi l’alcohol i quan la farina s’hagi daurat, cobriu-ho tot amb fumet i sal i pebre al
- gust.
- En una paella, marqueu les carxofes enfarinades i tallades a quarts. Quan les tingueu fregides, afegiu-les a la cassola amb els escamarlans i deixeu que
- s’acabin de coure amb el fumet, durant uns 4 o 5 minuts.
El Restaurant
Carrer de Ramon Llull, 19, 43850 Cambrils
El Maridatge
Sabíeu que la Garnatxa blanca és la varietat que millor s’adapta al clima de la Terra Alta? Per això en aquesta zona s’hi produeixen vins de gran qualitat, com el del nostre maridatge recomanat: L’Avi Arrufí blanc, Celler Piñol