Back to top

Fideus Negres

Les receptes de la Gastromòbil: Fideus Negres del Restaurant Miquel

El Miquel Gómez és el xef del Restaurant Miquel, un establiment de cuina tradicional i marinera que caracteritza la gastronomia cambrilenca. La proposta que ens porta són uns fideus negres amb cloïsses i sípia. 

Ingredients:

  • Fideus 
  • Sípia
  • Cloïsses
  • Ceba 
  • Tomàquet ratllat
  • Alls
  • Cansalada fumada
  • Fumet amb la tinta de la sípia
  • OOVE DOP Siurana
  • Sal

Elaboració

elaboracio
  1. Poseu oli a la paella i sofregiu-hi la sípia neta. 
  2. Quan la sípia agafi color, afegiu-hi la ceba i sofregiu-la bé, perquè tregui tota l'aigua. 
  3. Afegiu la cansalada tallada ben petiteta al sofregit.  
  4. Un cop la ceba i la cansalada estiguin cuites, afegiu el tomàquet ratllat a la paella.
  5. A continuació, sofregiu els fideus, amb la resta d'ingredients. 
  6. Afegiu-hi el fumet calent i saleu-lo al gust. 
  7. Feu l'allioli negat: en un morter piqueu els alls i barregeu-los amb una mica d'aigua i OOVE DOP Siurana. 
  8. Quan faltin 5 minuts perquè els fideus estiguin cuits, afegiu-hi les cloïsses
  9. Per acabar, just abans de retirar del foc, poseu per sobre dels fideus una mica d'allioli negat. 

El Restaurant

cuiner

Maridatge

 
maridatge

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Dairo negre, de Cellers Unió. Un vi d'intens color cirera que ens ofereix un elegant aroma de fruits vermells madurs, amb matisos de riure i un bon equilibri.

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades