Back to top

Mar i muntanya de Riudoms a Cambrils

Les receptes del Gastromòbil: Mar i muntanya de Riudoms a Cambrils del Restaurant Deliranto

En Nil Bono és el chef del Restaurant Deliranto. La proposta que ens porta és un mar i muntanya.

Ingredients:

  • Ceba, all i tomàquet escalivat
  • Avellanes torrades de Riudoms
  • Ametlles crues
  • Vinagre
  • Peus de porc 
  • Farina
  • Ous
  • Pa ratllat
  • Aigua
  • Mantega
  • Nata
  • Llet
  • Gambes
  • Llima
  • Aigua amb gas
  • Brots de pi
  • Sal Pebre
  • Oli DOP Siurana

Elaboració

Preparació
  1. Poseu la mantega al foc en un cassó i deixeu que es torri
  2. Feu un romesco triturant la ceba, els alls i el tomàquet escalivat amb avellanes torrades, ametlles crues, vinagre, oli i sal
  3. Bulliu els peus de porc amb aigua i espècies. Reserveu el brou resultant i poseu-ho a reduir. 
  4. Desosseu els peus de porc, deixeu-los refredar en una terrina i talleu-los a daus
  5. Barregeu la mantega torrada amb 200 ml de llet i 400 de nata i un pessic de sal, i feu que pugi amb ajuda d’unes barilles. Poseu aquesta barreja a un sifó. 
  6. Arrebosseu i fregiu els peus de porc. 
  7. Peleu les gambes. Reserveu els caps i feu un tàrtar amb els cossos, afegint-hi sal, pebre i oli d’oliva DOP Siurana i una mica de ratlladura de llima.
  8. Poseu farina, sal i aigua amb gas en un bol i arrebosseu-hi els caps de gamba pelats. Fregiu-los. 
  9. Emplateu posant una cullerada de salsa de peus de porc reduïda barrejada amb una cullerada de salsa de romesco a la base. A continuació, poseu un dau de peu de porc, tàrtar de gamba, espuma de mantega torrada, brots de pi amanits amb oli i sal i un cap de gamba arrebossat. 

El Restaurant

nil bono
  • Deliranto
  • 977 38 09 42
  • Carrer de Llevant, 7, 43840 Salou

Maridatge

GASTROMOBIL

Us recomanem que marideu aquest plat amb Les Joveres Rosat DO Montsant, de Cellers Rondelles. 

Totes les receptes

miró

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades