10:18 - 7 octubre 2021
Gastromobil
Ous en dues coccions amb foie i textures de patata
Les receptes de la Gastromòbil: Ous en dues coccions amb foie i textures de patata, del restaurant Vítric
Xavi De Juan és el cuiner del restaurant VÍTRIC Taverna Gastronòmica. La proposta és uns ous en dues coccions amb foie i textures de patata.
Ingredients:
Per a 2 persones:
- 2 patates mona lisa
- 2 patates agres
- 2 ous petits
- 50 g de panco
- 100 g mantega
- 50 ml de nata
- 100 ml brou d’ànec
- 2 escalopes de foie
- 20 ml amareto
- Oli d’oliva verge extra OleAurum
- Oli de gira sol per fregir
- Sal
- Sal en escates
- Germinats
Elaboració:

- Per la parmentier, coeu la patata mona lisa amb la pell en abundant aigua i sal. Un cop cuita peleu-la i tritureu-la. Afegiu-hi la mantega i la nata i rectifiqueu de sal.
- Per les xips de patata: peleu la patata agra en goufret a la mandolina. Passeu-la per aigua freda i assequeu-la. Fregiu amb oli a 180 graus. Un cop cruixents, assequeu-les amb paper absorbent i saleu-les.
- Per la salsa, reduïu l’amareto en un cassó i afegiu el brou d’ànec, reduïu-lo i lligueu-lo amb una mica de mantega.
- Pels ous en dues coccions, poseu aigua en una cassola a 65°c i afegiu-hi els ous. Deixeu-los coure durant 20- 22 minuts, depenent de la mida de l’ou. Un cop cuit refredeu amb aigua i gel, escorreu-los i peleu-los. A continuació, arrebosseu-los amb panco i fregiu-los amb oli d’oliva.
- Per emplatar, marqueu el foie en una paella amb sal, poseu al fons del plat una cullerada de parmentier, els dos ous i el foie i els cruixents. Afegiu-hi la salsa d’amareto i decoreu-lo amb els germinats.
El Restaurant

- Restaurant VÍTRIC Taverna Gastronòmica
- 977 43 36 73
- Carrer de Santa Anna, 24, 43201 Reus