09:00 - 2 desembre 2021
Gastromobil
Tàrtar de fuet de pagès
Les receptes de la Gastromòbil: Tàrtar de fuet de pagès
Gaspar Caparó és el cuiner del restaurant Instint. La proposta és un tàrtar de fuet de pagès.
Ingredients:
Tàrtar de llonganissa seca:
- Llonganissa seca
- Oli d’oliva verge extra Mestral
- Sal i pebre
- Salsa Perrins
- Tabasco
- Mostassa antiga i mostassa Dijon
- Rovell d’ou
- Ceba vermella
- Cogombrets adobats en vinagre i tàperes
- Tomàquet
- Brots de pèsol
Pasta de ravioli cruixent:
- Pasta wonton
- Oli de gira-sol
Emulsió d'olives:
- Olives negres
- Oli
- Sal
- Ou pasteuritzat
Arena d’oli d’oliva:
- Oli d’oliva verge extra
- Maltodextrina
Mi cuit casolà amb whisky i tòfona:
- Sal
- Sucre
- Whisky
- Oli de tòfona
- Foie-gras fresc
Elaboració:

- Talleu el fuet a daus
- Emulsioneu l’oli i les dues mostasses i barregem perquè s'integri tot. Hi afegim la salsa Perrins, la sal, el pebre i el rovell d’ou fins que ens quedi una textura similar a una maionesa.
- Afegiu-hi els cogombrets i les tàperes, seguidament la ceba vermella picada i el tomàquet i remenem bé.
- Hi posem unes gotes de Tabasco al vostre gust i seguim remenant.
- Afegim el fuet tallat a daus.
- Rectifiqueu de sal i de pebre.
- Per l'arena d'oli d'oliva, poseu la maltodextrina en un bol i aneu afegint l'oli d’oliva mentre remeneu. Un cop fet, ho reserveu.
- Per elaborar el foie-gras cobriu-lo de sal i sucre, oli de tòfona i un raig de whisky de Malta i deixeu-ho macerar durant cinc dies.
- Pel ravioli cruixent, fregiu la pasta a alta temperatura (180°) uns 20 segons fins que quedi d’un to daurat.
- Elaborareu una maionesa d’olives negres, i talleu olives a làmines per deshidratar-les al forn 140° durant 1 hora.
- Emplateu amb les diverses elaboracions: primer el tàrtar, després hi afegim l'emulsió d'olives i les olives deshidratades, ratllem el foie-gras per damunt i hi espolsem l'arena d'oli d'oliva. Ho decorem amb els brots de pèsol i ho acompanyem amb el cruixent de ravioli.
El Restaurant

- Instint
- 643 96 05 37
- Carrer de Pau Casals, 39, 43850 Cambrils
Postres

Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb uns torrons de la gamma sublime de Virginias. Edicions limitades dels torrons més atrevits i originals, com el torró trufat de pa amb tomàquet, oli verd i flor de sal.