Back to top

Textures de carbassó amb gamba de Tarragona

Les receptes de la Gastromòbil: Textures de carbassó amb gamba de Tarragona del restaurant Can Bosch

L'Arnau Bosch és el cap de cuina del restaurant Can Bosch. La proposta que ens porta són textures de carbassó amb gamba de Tarragona, un plat que combina productes de proximitat i de qualitat. 

Ingredients:

  • Carbassons
  • Flors de carbassó
  • Gamba de Tarragona
  • 1 ceba
  • All
  • Cibulet
  • Clara d’ou
  • Pebre negre
  • OOVE DOP Siurana
  • Aigua de sifó
  • Farina
  • Crema de llet
  • Alfàbrega

Elaboració

e

Per a la salsa de carbassó:

  1. Talleu una ceba a daus petits i enrossiu-la en una paella amb oli d’oliva extra verge DOP Siurana amb una mica d’all tallat a làmines.
  2. Quan estigui cuit afegiu-hi les cues de gamba tallades.
  3. Quan agafi color, desglaceu-lo amb una mica de vi blanc.
  4. Afegiu-hi carbassó tallat a daus i una mica de fumet de peix. Deixeu que es redueixi i afegiu-hi un got de crema de llet. Deixeu reduir.
  5. Afegiu-hi unes fulles d’alfàbrega i tritureu-ho a la batedora.

Pel farciment de les flors de carbassó: 

  1. Talleu la gamba a daus petits i poseu-la en un bol amb una mica de cibulet i carbassó cru, tot tallat ben petit. Afegiu-hi oli, sal, pebre negre i una mica de clara d’ou. Barregeu-ho tot bé i poseu-ho en una màniga pastissera.
  2. Farciu les flors de carbassó amb aquest preparat i reserveu-les a la nevera.
  3. A continuació feu una maionesa amb els caps de la gamba vermella: Traieu el líquid dels caps i poseu-lo al got de la batedora. Afegiu-hi un ou, oli i sal i bateu bé per fer la maionesa. Reserveu-la.
  4. Feu una tempura amb farina, una mica de sal i aigua de sifó. Barregeu-ho bé. Ha de quedar amb una textura espessa. Passeu les flors de carbassó per la tempura i fregiu-les.
  5. Talleu làmines de carbassó molt fines i feu-les a tires, com si fossin fideus de carbassó. Marqueu-los a la paella amb una mica de sal i oli.
  6. Emplateu posant carbassó en cru amb un raig d’oli a la base i a sobre els fideus de carbassó, la maionesa amb els caps de gamba, la salsa de carbassó i un parell de gambes, marcades molt lleugerament a la paella; i per acabar, la flor de carbassó amb tempura a sobre.

El Restaurant

c

Maridatge

m

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Perlat blanc, de Cellers Unió. Un vi personal, expressiu i ple de matissos, de color groc pàlid, transparent i brillant i amb aroma de fruits blancs. 

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades