Back to top

El govern de Reus presenta el primer esbós del PAM

El full de ruta per al mandat que acaba el 2027 passarà per un procés de participació ciutadana a través del qual es podran arribar a incorporar sis propostes

Del dos al setze de novembre tindrà lloc la fase participativa del Pla d'Acció Municipal de Reus, principal novetat del PAM d'aquest mandat. El govern de la ciutat ha presentat el primer esbós d'aquest PAM, amb 399 punts que dibuixen les línies de treball principals del mandat dividides en tres eixos. Atenció a les persones, promoció econòmica i sostenibilitat guiaran l'actuació de l'equip de l'alcaldessa, Sandra Guaita, que també incorpora, segons afirmen, la visió metropolitana com a teló de fons.

Tot plegat fruit d'haver posat sobre la taula les prioritats dels tres socis de govern. Guaita explica que "tenim un acord de govern sòlid que va ser negociat i, per tant, aquest PAM també ha sigut pactat, negociat, transversal i generós, i recull aquest acord de govern". L'alcaldessa el defineix com "una visió estratègica que ens ha de permetre transformar la ciutat aquest mandat".

El document presentat avui es qualifica d'esbós perquè encara ha de superar diversos tràmits fins a l'aprovació definitiva. Un que no s'havia aplicat fins ara és el procés de participació ciutadana. La setmana vinent es faran tres tallers perquè els veïns que ho vulguin proposin accions per incorporar al Pla d'Acció Municipal. Segons s'ha exposat, no es tracta tant de projectes concrets, com passaria amb els pressupostos participatius, sinó de línies de treball.

PAM 2023-2027

Durant la primera quinzena de novembre es portaran a votació ciutadana i, finalment, se n'incorporaran dues a cada eix, sis en total. Quan hagi culminat aquest procés, el PAM passarà pel ple per arribar a l'aprovació definitiva. El Pla mateix es basa en àmbits d'actuació, més que ser un llistat de projectes concrets. S'ha assegurat, amb tot, que també n'inclou, i tot i que alguns s'han mencionat aquest dimecres, se'n donaran més detalls quan es presenti el pla d'inversions per al 2024.

Algunes de les mesures que es recullen ara fan referència a projectes engegats els darrers anys i mandats. Segons ha deixat clar l'alcaldessa, la voluntat constructiva, diu, del govern, farà que també figurin al PAM projectes anunciats per anteriors governs que encara no s'havien engegat.

Paraules clau:

Notícies relacionades