Back to top

Junts per Reus s'oposa a la pujada d'impostos i interpel·la ERC i Ara Reus

Critiquen que el mateix PSC que els atacava per "ajustar" els impostos a l'IPC ara vulgui aprovar un increment del 12,5% a l'IBI entre altres augments

Junts per Reus considera que la planificació d'incrementar impostos del govern municipal és injusta i injustificada per a les famílies i les empreses. Insisteixen que, el mandat passat, les arques públiques van quedar sanejades i preparades per assumir reptes econòmics que, ara, asseguren que el PSC vol carregar a la ciutadania a través de les taxes municipals. Acusen els socialistes de tenir falta de visió a llarg termini i d'hipotecar el futur de la ciutat amb les decisions preses a curt termini.

La setmana passada van presentar una proposta de bonificacions fiscals que el govern va tombar. Junts etziba, directament, que els socialistes no la van entendre, i que estava dissenyada per captar més ingressos fent la fiscalitat més atractiva a les inversions. Per tot plegat demanen al govern encapçalat pel PSC que tingui present la seva postura quan, el mandat passat, es va fer una pujada d'impostos per ajustar-los a l'IPC.

Junts reclama a ERC i Ara que es posicionin

La portaveu de Junts a l'Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, es pregunta si "ara sí que han decidit estrènyer l'economia de les famílies de Reus?". "El PSC té el do de l'oblit, i ho dic amb coneixement de causa: el darrer mandat propiciava un escarni públic al govern, del qual formaven part Esquerra i Ara Reus, quan parlàvem que s'havien d'actualitzar els impostos", ha etzibat.

Ha acabat per alertar a l'equip socialista que "l'hemeroteca hi és i els ciutadans tenen memòria". Pallarès no s'ha estat d'interpel·lar els seus antics socis de govern dient que "lamentem el silenci d'ERC i d'Ara; si estan tan convençuts que són uns bons pressupostos, ens agradaria que ens ho expliquessin i donessin la cara, també, per la feina que van fer l'anterior mandat".

En la mateixa línia, Mariluz Caballero ha recordat que, en campanya, Ara Reus apostava per rebaixar impostos, i Esquerra per una fiscalitat progressiva del qual afirma que el que s'aplica, es va implantar amb Junts al govern. Pel que fa al PSC, la regidora de Junts recorda que, durant el període electoral, deia que el govern, del qual formaven part aquests mateixos socis de govern, era poc sensible a la situació econòmica de la ciutadania.

Per tot plegat, Caballero els reclama que assumeixin les responsabilitats que tenen ara. "Estem perplexos, ells ens demanen responsabilitat i nosaltres els demanem honestedat; es van trobar un Ajuntament sanejat i preparat, i ara els toca governar amb responsabilitat", ha reblat. El govern de Sandra Guaita ha posat sobre la taula que, al document de traspàs de mandat, l'equip de Carles Pellicer evidenciava que hi havia partides que no estaven cobertes de cara al 2024.

Mariluz Caballero ha etzibat que, per una banda, el document feia referència a la pujada general de tipus d'interès i de l'IPC. A més, segons ha afegit, aquestes mancances pressupostàries responen a mesures aprovades per ERC i Ara Reus, i a les quals el PSC també va donar suport, com l'increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana o la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament.

Paraules clau:

Notícies relacionades