Back to top

10 anys de Mitja Marató a Cambrils

La competició compleix una dècada des de la seva primera edició en un temps on la massificació d'aquest tipus d'esdeveniments redueix l'afluència de participants.
Sortida de la Mitja Marató de Cambrils 2019

Coneguda com la cursa més plana del territori, la Mitja Marató de Cambrils és sinònim de bona salut, bon temps i bon dinar a la vora del mar. Cada cop són més els esportistes que valoren aquest tipus de detalls quan es tracta d'escollir competició. En uns anys on córrer està de moda, l'oferta d'esdeveniments esportius s'ha disparat i és per aquest motiu que complir una dècada té molt de mèrit. La Mitja Marató de Cambrils ha bufat les espelmes aquest cap de setmana amb una participació de 1800 persones. Fa una valoració de la seva trajectòria el director d'aquesta cursa, Juanma Fernández:

"Un 56% dels participants vénen de fora de la província de Tarragona.  A poc a poc va creixent el volum internacional d'esportistes i enguany tenim 60 gal·lesos corrent que gaudeixen del turisme esportiu de Cambrils".

La Mitja ha ampliat el ventall de possibilitats a l'hora de dur a terme l'itinerari preestablert. Ara, els participants opten per recórrer 21 quilòmetres, 10, o fins i tot 5, i poden fer-ho a peu, o amb patins. El bon caliu que s'hi viu ha fet també despertar iniciatives solidàries entre els inscrits com "Xq no Alex?, un grup de persones que hi participen ajudant a discapacitats amb mobilitat reduïda.

"Ells gaudeixen molt. Els acompanyem i els entretenim. La seva cara de felicitat no té preu", Luís de la Cruz, corredor de "¿Xq no Alex?"

Streaming de la cursa, pantalla gegant i una tapa de fideuada. Tot això és el que esperava als esportistes que creuessin la meta. Els primers a fer-ho han estat José Manuel Vieito i Pilar Rus en la distància reina. Atletes de primer nivell com els que acull i vol seguir acollint aquesta Peugeot Joaquim Oliva Mitja Marató de Cambrils.