Back to top

El 100% dels examinadors en vaga a la demarcació

Els examinadors de la Direcció General de Transit inicien avui la primera de 20 vagues convocades per aquest estiu. A tot Catalunya el seguiment s'ha xifrat en el 97%. Els sindicats reclamen millores salarials i de condicions laborals. Cada dia de vaga suposaran més de 1400 d'exàmens anul·lats.
Els cotxes de les autoescoles no surten a fer exàmens

Passaven pocs minuts de les vuit del matí i s'ha fet oficial. Tots els examinadors de la demarcació de Tarragona han secundat la primera jornada de vaga. Els sindicats han convocat 20 protestes més durant aquest mes de juny i juliol. I això suposarà que cada dia s'anul·lin 1.456 proves a tot Catalunya. A Reus, on s'havien de realitzar avui les proves, s'han quedat sense poder-se examinar més d'un centenar d'alumnes, els quals han hagut de marxar cap a casa enmig de la resignació i l'enuig. "Estic farta, porto un any i mig intentant treure'm el carnet de conduir, la part pràctica ha estat horrible perquè he suspès quatre vegades i cada cop he hagut d'esperar-me mesos i quan arribes a l'altre examen ja has perdut tot el que has après", ha explicat l'Andrea Velenzuela. Aquesta alumna està indignada perquè les autoescoles només poden portar a exàmens una vegada al mes i "ara a la cinquena no ve l'examinador, llavors que fem?". En la mateixa situació es troba la Jessica Garcia. "Em va fatal que hi hagi vaga perquè m'hauré d'esperar fins setembre i ja he esperat tres mesos per tal que em tornessin a donar classes de pràctica". En el cas de la Júlia Serra tampoc sap quan podrà tornar a apuntar-se però ha assegurat que "a qui volen fer mal és a l'administració però ens perjudiquen a nosaltres".

Els professors de les autoescoles també s'han mostrat indignats per la situació. "No seria més fàcil que si saben que no han d'examinar -ens avisin- perquè la gent han de demanar festa a la feina per venir", ha reblat el propietari de l'autoescola Antoni Cantons ja que tot i la convocatòria de vaga els alumnes estaven obligats a presentar-se a la zona d'exàmens. Des de fa anys els propietaris de les autoescoles es queixen de la manca d'examinadors a la zona i assenyalen que aquesta problemàtica els hi genera perjudicis econòmics. A la demarcació de Tarragona hi treballen una desena de funcionaris, els quals diuen que no són "suficients" per absorbir tota la demanda, tot i que aquest estiu rebran el suport de dos funcionaris més.

Els examinadors reclamen la pujada d'un complement específic del sou

Per la seva part, els examinadors de la prefectura de la Direcció General de Trànsit reclamen millores en les condicions laborals. Exigeixen un augment del complement específic del salari i denuncien que treballen en zones que no disposen de les mínimes condicions. Manuel Reyes, examinador DGT i delegat de la Junta d'UGT, ha afirmat que "reivindiquem una pujada que ens compensi les dificultats de la nostra feina i també que a través de la DGT es facin zones d'exàmens més segures perquè estem patint agressions importants a nivell nacional".

Malgrat l'anunci de la vintena de jornades de vaga el president de les Autoescoles de les comarques tarragonines, Carles Olivé, ha apuntat que " els exàmens no es deixaran de fer, per tant, animo als alumnes a que es matriculin". Sinó no s'arriba a cap acord entre la Direcció General de Trànsit i els treballadors en els propers dies, els examinadors faran vaga cada dilluns, dimarts i dimecres dels mesos d'estiu.